Flere politikere vil hash lovligt

Studietur til USA har fået politikere til at ændre opfattelse

Arkivfoto <i>Pressefotograf Lars Pauli</i>

Arkivfoto Pressefotograf Lars Pauli

DANMARK:Flere folketingspolitikere tænder nu op for debatten om fri hash i Danmark, efter at de sidste uge var på rejse med retsudvalget til Colorado i USA, hvor man har frigivet hash, skriver metroxpress.

De otte danske folketingspolitikere var blandt andet på besøg på en marihuanafarm og en butik med hashprodukter.

Enhedslisten og Liberal Alliance har længe været fortalere for at afkriminalisere hash, men nu melder SF sig også som mulig fortaler om nogle år.

- Man kan ikke overføre forsøget direkte til Danmark. Men vi kan lære af det - og jeg synes, vi skal følge det nøje. Jeg kan meget godt lide, at man tager hashhandelen væk fra banderne og rockerne, der tjener milliarder på det, siger formand for Folketingets retsudvalg, Karina Lorentzen (SF) til metroxpress.

Hun synes dog, det amerikanske forsøg har problemer, for eksempel i forhold til produkter tilsat hash.

Dør på klem hos Venstre

Også Venstre kalder Colorados eksempel ”vildt spændende”. Partiet er dog stadig modstander af fri hash, men åbner en låge:

- Venstres politik er ikke statisk. Vi var også modstander af lægeordineret heroin, indtil vi ændrede holdning. Men det er alt for tidligt at diskutere endnu. Nu må vi først se nogle resultater, siger Jan E. Jørgensen fra retsudvalget.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen er dog stadig kategorisk afvisende.

- Der er intet af det, vi så i Colorado, som jeg synes, det er en god ide at tage med til Danmark, siger hun til metroxpress.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.