Flere sover i Aalborg

Nordjyllands hovedstad har næstflest hotelovernatninger i Danmark

conference room <i>www.justine-images.eu</i>

conference room www.justine-images.eu

AALBORG:Aalborg overhaler nu både Aarhus og Odense, når det gælder de danske feriemål, udenlandske turister helst vil besøge. Det viser en ny opgørelse som hotelbooking-portalen, Hotels.com, netop har offentliggjort.

Også stor omsætning

- Det kommer ikke helt bag på os, for det er en udvikling, vi også har set på andre områder i de seneste år, siger marketingschef hos Visit Aalborg, Peter Hermansen. Han fremhæver blandt andet Visit Danmarks egen analyse, som viser, at turisterne omsætter for 2,4 mia. om året i Aalborg, og dermed placerer byens sig også som nr. to i Danmark, når det gælder turistomsætning.

Foran København

Opgørelsen fra Hotels.com baserer sig naturligvis kun på de hotelovernatninger, som bookes via portalen. Men den hører også til blandt verdens største, så når Aalborg ligger som nr. to efter København, er det et resultat, der er til at tage at føle på.

Internationalt orienteret

- Forklaringen skyldes nok ikke udelukkende vores indsats for at fremme området som turistdestination. For Aalborg er også blevet en mere og mere internationalt orienteret by - både i forhold til turisme men også med hensyn til erhvervsliv og uddannelser, siger Peter Hermansen.

Lufthavn hjælper også

- Lufthavnen har fået flere direkte ruter til udlandet, og det smitter også af på antallet af overnattende, mener han.Ifølge Visit Aalborg topper danske, norske, svenske og tyske turister stadig på listen over dem, der er flittigst til at overnatte i Aalborg. Men der kommer også flere fra USA, Asien og andre af de store vækstøkonomier. - Og det glæder vi os naturligvis over, for det er jo et af de steder, hvor der virkelig er noget at hente, forklarer Peter Hermansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.