EMNER

Flere vil lære dansk

Sprogcenter Aalborg har oplevet en stor stigning i antallet af kursister fra de nye EU-lande

Foto: Martin Damgård

Foto: Martin Damgård

AALBORG:Den positive udvikling på Sprogcenter Aalborg fortsætter tilsyneladende.

Ifølge nye tal er antallet af kursister steget med 19 pct., og det er især kursister fra de nye EU-lande, der fylder skolebænkene.
Der er med andre ord tale om selvforsørgende kursister, som går på arbejde om dagen og læser dansk om aftenen. Måske fordi de har brug for dansk for at kunne passe deres arbejde og studier her i landet.

Håndværkere og it-folk

- Vi har oplevet en markant stigning i antallet af selvforsørgende kursister svarende til en stigning på 41 pct., fortæller forstander på Sprogcenter Aalborg Henrik Olsen.

Ifølge Sprogcenter Aalborgs årsrapport for 2011 er der blandt andet stor tilgang af kursister fra Litauen, Letland, Bulgarien og Rumænien. Så det er både folk, der både arbejder som håndværkere, avisuddelere og studerende på UCN samt højtuddannede indenfor it-branchen og medarbejdere ved universitetet, der frekventerer sprogcentret.

Læser om aftenen

- Med arbejdskraftens frie bevægelighed inden for EU ser vi flere og flere søge til Danmark for at studere og arbejde. Det forklarer også, hvorfor flere af vores kursister er selvforsørgende og tilmelder sig vores kurser om aftenen, vurderer forstander Henrik Olsen.

Målet for de ny kursister er ikke nødvendigvis en afsluttende sprog-prøve. Det handler det lige så ofte om at lære dansk på et niveau, så de kan klare sig i det danske samfund. Men sprogcenterets har alligevel haft flere til eksamen end tidligere. Kursisterne har afsluttet næsten 20 pct. flere moduler på danskuddannelserne, og for mange af kursisternes vedkommende er det oven i købet sket med et gennemsnit, som er 0,3 højere end sidste år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.