Flertal for kommunal jobgaranti

Frederikshavn Kommune vil hjælpe ledige, der mangler få timer for at blive i dagpengesystemet

Erik Kyed Trolle (S):- Vi tvinger de ledige til at flytte fra kommunen. Det hævner sig, når vi om kort tid mangler arbejdskraft. Vi bør hjælpe endnu flere. <i>Carl Th. Poulsen</i>

Erik Kyed Trolle (S):- Vi tvinger de ledige til at flytte fra kommunen. Det hævner sig, når vi om kort tid mangler arbejdskraft. Vi bør hjælpe endnu flere. Carl Th. Poulsen

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Som den første kommune i landet lægger Frederikshavn Kommune op til en kommunal hjælpepakke med jobgaranti til langtidsledige, der fra nytår står til at falde ud af dagpengesystemet.

Målgruppen er de ledige, der har optjent minimum 80 procent af timerne for at kunne genoptjene dagpengeretten. Personer, som mangler 374 timer eller derunder.
- Vi kan hjælpe cirka 60 personer om året, siger Søren Visti Jensen (SF), der er formand for arbejdsmarkedsudvalget.
Han beskriver målgruppen som ”stærke ledige, der har gjort en stor indsats med deltidsjob, vikarjob, afløsning, sæsonbetonet job og lignende for at skaffe timer nok”.

Hvad med alle de andre?

Socialdemokraten Erik Kyed Trolle har bedt om at få sagen i byrådet - ikke fordi han er modstander af en kommunal hjælpepakke, men fordi han mener, at ordningen er utilstrækkelig.

- Overliggeren er sat for lavt. Da den forrige regering vedtog at forkorte dagpengeretten og fordoble optjeningskravet, var forudsætningen, at det danske arbejdsmarked skulle ind i en positiv udvikling. Det er ikke sket. Tværtimod, siger Erik Kyed Trolle.
Socialdemokraterne ønsker at afsætte yderligere tre mio. kr. til at hjælpe de langtidsledige.
- Vi hjælper en lille, stærk gruppe ledige, men hvad med alle de andre, spørger Erik Kyed Trolle - der gør opmærksom på, at Frederikshavn Kommune lige har fået 33 mio. kr. ekstra i udligning til arbejdsmarkedsområdet.
Ordningen med kommunal jobgaranti er udgiftsneutral for Frederikshavn Kommune. De tre mio. kr., der skal bruges på midlertidige dagpengejob, sparer kommunen i dagpengeydelser.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.