Flertal imod ekstra undersøgelse

Uvildig og ekstern undersøgelse af forvaltningskulturen nedstemt af stort flertal

Heller ikke i denne omgang var der politisk flertal for en ekstern undersøgelse af forvaltningskulturen i Rebild. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Heller ikke i denne omgang var der politisk flertal for en ekstern undersøgelse af forvaltningskulturen i Rebild. Foto: Henrik Bo

REBILD:Med hele 19 stemmer mod seks blev et forslag om at der skal foretages en uvildig og ekstern undersøgelse af forvaltningskulturen i Rebild Kommune på børne- og ungdomsområdet samt på sundhedsområdet nedstemt.

Bag forslaget til byrådsmødet stod Oplandslistens Søren Søe-Larsen med baggrund i den senere tids presseomtale af kommunens håndtering af flere konkrete sager.

Heftig debat om anonymitet

Ved den afsluttende afstemning fik han følgeskab at partifællen Axel Rene Aubertin samt de to medlemmer af SF og Dansk Folkeparti i byrådet.

Imod forslaget stemte hele den socialdemokratiske gruppe sammen med Venstre og De Konservative samt Det Radikale Venstre.
Men inden forslaget kom til afstemning i byrådssalen i Nørager torsdag aften, var der en godt en time lang debat.
Her forsvarede flertallet, at de fandt det tilstrækkeligt, at der nu som vedtaget tidligere på blandt andet en ekstraordinær samling af byrådet 18. januar, at der nu iværksættes en evaluering af den ændrede administrative struktur indført 1. januar 2011 samt at der udarbejdes en ekstern tilstandsrapport, der skal vurdere virkningen af de mange tiltag, som byrådet har iværksat, blandt andet på det specialiserede område.
Både ved evalueringen samt ved tilstandsrapporten skal der også ske en undersøgelse af arbejdsmiljøet blandt de kommunale ansatte.

KL-formandskab et problem

Og netop dette område var genstand for den lange debat, nemlig hvor vidt den skal foregå anonymt eller ej af det hyrede eksterne revisions- og konsulentfirma til opgaverne.

I byrådssalen var der bred enighed om, at anonymitet var altafgørende omkring spørgsmålet om det psykiske arbejdsmiljø, mens det fysiske arbejdsmiljø ikke behøvede anonymitet.
Leon Sebbelin erkendte, at byrådet havde handlet sendrægtigt, fordi den ikke havde opfattet signalerne om visse problemer noget hurtigere.
Søren Søe-Larsen ønskede ved sit forslag om en uvildig og ekstern undersøgelse af forvaltningskulturen, at både ansatte, politikere samt berørte borgere her kunne udtale sig 100 procent anonymt.
På samme tid var han imod, at KL med borgmester Anny Winther (V) som formand for sundhedsudvalget her skulle involveres i de forestående undersøgelser i Rebild Kommune.
Men efter den lange debat var der slet ikke flertal for hans forslag om en nærmere undersøgelse af forvaltningskulturen samt hans modstand mod KL´s medvirken ved de to andre forestående undersøgelser.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.