Brønderslev

Flygel på vej til pavillonen

Den runde Pavillon får koncertflygel

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Flyglet skal indvies 22. maj i Den runde pavillon til Jazz og Dinner-arrangement, og frem over skal det stå fast i pavillonen. Foto: Bent Bach

BRØNDERSLEV:Jazz9700 med formand Niels Persson i spidsen er den direkte årsag til, at et koncertflygel om kort tid kan rulles ind i Den runde Pavillon.

Flyglet er et brugt Hornung & Møller fra 1961, og lige nu er det under en grundig og gennemgribende renovering hos Michael Sode i Pianoforretningen i Hjørring. Det ædle instrument er købt for 60.000 kroner.

Niels Persson har siden Brønderslevs nye jazzforening så dagens lys ønsket sig et flygel til pavillonen, hvor foreningens fire årlige Jazz- og dinner-arrangementer holdes.

- Vi er en jazzklub - og rigtige jazzklubber har et flygel. Sådan er det. Punktum, smiler Niels Persson.

Den runde Pavillon, Kulturskolen og Jazz9700 er gået sammen om at søge diverse fonde om penge til flyglet.

Og flyglet kommer også andre brugere af pavillonen til gavn og glæde.

- Den runde Pavillon får jo et løft, når der står et flygel. Hvis nogen har lyst til at lave eksempelvis en sangaften, er der jo mulighed for at benytte flyglet.

Kulturskolen i Brønderslev er en del af projektet, idet skolen har gode lokaler - men skolen i dag ikke råder over større koncertlokaler.

- Når der er afslutningskoncerter, kan det knibe med pladsen til forældre og bedsteforældre, og Kulturskolen får med flyglet mulighed for at benytte pavillonen til koncerter. Hermed bliver der også en større udnyttelse af pavillonen.

Oprindelig havde Niels Persson drømt om et nyt flygel til omkring 200.000 kroner.

- Men jeg må se i øjnene, at det ville være svært at holde gryden i kog så længe, at vi kunne få samlet 200.000 kroner sammen til projektet, tilføjer Niels Persson.

- Så i stedet har vi valgt de muliges kunst.

Jazzklubben har tidligere lejet et piano hos Pianoforretningen i Hjørring, og Niels Persson søgte råd i forhold til et brugt flygel hos indehaver Mickael Sode, der er specialist inden for Hornung & Møller

- Jeg understregede, at lyden var afgørende - lyden skal være i orden.

- Michael Sode fandt et nummereret Hornung & Møller til os - et såkaldt halvkoncert-flygel - til fornuftig pris og renoverer det.

Flyglet er fra 1961 og har stået på Nørrelandsskolen i Holstebro. I sin tid betalte skolen 10.400 kroner for flyglet.

- Det er slidt på kanter og hjørner. Men det vi lægger vægt på er lyden. Lyden skal være i orden, og det bruger vi alle pengene på - så må det nøjes med en halvblank lakering på overfladen.

Flyglet får nye strenge og nye nagler og filt - og hamre og dæmpere renoveres.

- Mekanikken skal bringes op til dato. Og vi får en rigtig god lyd ud af flyglet, forsikrer Niels Persson.

Flyglet indvies 22. maj i Den runde pavillon til Jazz og Dinner. Her spiller trioen med Kasper Villaume, Jesper Bodilsen (bas) og Morten Lund (trommer).

- Vi har valgt dem, fordi vi ønskede en klassisk jazztrio-koncert.

På aftenen vil der være repræsentanter fra Sparekassen Vendsyssels fond samt Spar Nord Fonden, der har givet penge til projektet. Pianoforretningen i Hjørring er også blandt bidrag-yderne.

Kulturskolens elever, der bliver undervist i klaver, bas eller trommer, bliver inviteret til at overvære koncerten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.