Flygtninge blev inviteret på kaffe

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKELUND:Det var en kombination af dansk, engelsk, lidt tysk og kropssprog, der dominerede ved kaffebordene i Skelund-Veddum-hallen, da en gruppe borgere i den østligste del af Mariagerfjord Kommune havde inviteret til kulturmøde mellem de lokale og områdets flygtninge.

60-70 mennesker var mødt op, ligeligt fordelt mellem flygtninge og lokale borgere i Øster Hurup, Als, Skelund og Veddum.

Bent Ole Hansen, Skelund, var eftermiddagens tovholder, da overholderen Jens Laurids Pedersen, Als, var forhindret i at være med.

- Det hele er stablet på benene ved frivillig arbejdskraft, og den kommunale udgift beløber sig til 125 kr., der er brugt til paptallerkner og krus, siger han.

Bent Ole Hansen har haft en central rolle i kontakten til områdets flygtninge. Han er frivillig medarbejder i den lokale genbrugsforretning i Skelund, og her kommer flygtninge ofte.

- Og de spørger til råds om alt mellem himmel og jord, og så hjælper vi så godt som vi nu kan. Her opstod ideen til at gøre skellene mellem de lokale borgere og flygtningen mindre, og samtidig blev der startet en indsamling af fornødenheder, som de står og mangler, siger han.

Den kommunale integrationsafdeling var også repræsenteret på mødet, og efter en velkomst på dansk blev alle bedt om at sætte sig til kaffebordene og tage for sig af det overdådige kagebord. En besked som alle forstod.

Både lokale og flygtninge havde taget deres børn med. Den tilbageholdenhed, der i starten prægede de voksne, var ikke til at få øje på for de smås vedkommende. De legede straks i den ene ende af hallen, og der syntes ikke at være sprogbarrierer overhovedet.

Bent Ole Hansen håber, at kulturmødet kan gennemføres tre-fire gange om året. Der er ugentlige kaffesammenkomster for danskere og flygtninge i Skelund.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden