Følte sig snydt: Stjal over 100.000 kroner fra kammerat

Seks mænd var i denne uge for Retten i Aalborg i en sag om bedrageri

Arkivfoto <i>Pressefotograf Michael Bygballe</i>

Arkivfoto Pressefotograf Michael Bygballe

AALBORG:Sagen startede tilbage i 2015, hvor en dengang 20-årig mand fra Farsø ringede ind til Nordjyske Bank og udgav sig for at være sin kammerat.

Forud for dette havde de to mænd sammen købt en bil, som den 20-årige kørte i, da han var involveret i et trafikuheld og bilen blev skadet. Det var kammeraten, som fik udbetalt pengene fra forsikringen, og den 20-årige var overbevist om, at han var blevet snydt for sin andel af forsikringspengene.

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi David Hvelplund.

Manden, der i dag er 22 år, erkendte sig skyldig og forklarede i retten, at han havde fået adgang til sin kammerats CPR-nummer, og at han ved hjælp af dette og kammeratens navn fik banken til, af to omgange, at overføre samlet 135.000 kroner til nogle af de fem andre tiltaltes konti.

Af de seks tiltalte blev tre mænd frifundet.

- Retten mente ikke, at der var tilstrækkeligt med bevis, og lagde vægt på, at de tre mænd har handlet i god tro, fortæller David Hvelplund.

De tre dømte var den 22-årige mand, som fik 3 måneders betinget fængsel med et års prøvetid. En 20-årig mand, der fik 40 dages betinget fængsel med et års prøvetid og en 19-årig mand, som fik 20 dages betinget fængsel med et års prøvetid.

På grund af tidligere domme har alle tre dømte fået tillægsstraffe, og da ikke alle tiltalte var til stede i Retten i Aalborg, er det kun dem, som var der, som indtil videre har modtaget deres dom.

Da de 135.000 kroner allerede var blevet hævet i kontanter, inden den 22-åriges kammerat opdagede, at de manglede, er det i sidste ende banken, som ender med at lide tabet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.