EMNER

Første 40 asylansøgere ankommet til Frederikshavn

På kort tid er det lykkedes at gøre asylcentret Aktivitel klar til de første 40 asylansøgere

Der er kommet familier til fra hele verden. Her er det en familie, der er flygtet fra urolighederne i Syrien. Foto: Kim Dahl Hansen

Der er kommet familier til fra hele verden. Her er det en familie, der er flygtet fra urolighederne i Syrien. Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Mandag eftermiddag ankom 40 asylansøgere til Frederikshavn. De er blevet indlogeret i små lejligheder, som håndværkere på få uger har nået at sætte i stand til dem. I løbet af slutningen af denne og starten af næste uge kommer der 150 flygtninge mere. På Aktivitel grunden render håndværkerne stadig rundt og ordner de sidste ting, før det hele er indflytningsklar.

Det er Vesthimmerlands Kommune, der står for driften af asylcentret. De har i forvejen erfaring fra at drive asylcentre hjemme i Ranum samt Jammerbugt og Thisted Kommune. Centerleder Torben Gregersen er også en erfaren herre. Han er sikker på, at det nok skal blive godt med asylcentret i Frederikshavn.

- Frederikshavn er et fantastisk sted, fordi de tidligere har haft et asylsted, så der er en masse gode netværk, som vi håber at kunne få gang i igen, siger Torben Gregersen.

Erfarent mandskab

Med sig har Torben taget ti erfarne folk fra andre asylcentre i Nordjylland for at sikre, at asylcentret i Frederikshavn kommer godt fra land.

Lige nu fokuserer personalet i asylcentret på at give beboerne den bedst mulige start.

- Når de er faldet på plads, er næste mål at give dem noget at lave, så de har noget at stå op til hver dag. Børnene i skolealderen skal for eksempel hurtigst muligt i skole, fortæller Torben Gregersen.

Han vil meget gerne på en positiv måde udnytte de ressourcer og den uddannelsesmæssige baggrund, asylansøgerne har.

De nye indbyggere i Frederikshavn har vidt forskellige baggrunde. I alt 15 forskellige nationaliteter vil være repræsenteret på centret, når alle er ankommet. De fleste af flygtningene kommer fra Afrika og Mellemøsten, men der er også nogen fra Rusland og Hviderusland i mellem.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.