Første lukkedag i 15 år på Skagens in-sted

Jacobs Café i Skagen må stænge for en stund for at få plads til at renovere restauranten

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:5683 dage. Det er den imponerende stime, som Jakobs Cafe midt i byen ved årsskiftet kan bryste sig af at have holdt åbent i træk.

Men stimen brydes 2. januar, hvor cafeen lukker ned for at gennemgå en større renovering. En renovering, som kommer til at vare til februar og også inkluderer en udvidelse samt en ny stil i cafeen.

Jakob Sund åbnede cafeen 11. juni 1999, og lige fra begyndelsen havde han en tanke om at lave et sted, som holdt åbent året rundt. Bogstavelig talt.

I hjertet af Skagen

- Jeg er oprindeligt fra Slagelse, og når man kommer udefra til Skagen, tror jeg, det er vigtigt at vise, at man har tænkt sig at lave noget, som er tilgængeligt hele året for at vinde goodwill og accept fra lokalsamfundet, forklarer den 42-årige ejer.

I starten var han lidt nervøs for, om han nu også kunne holde løftet om altid at holde åbent.

- Der var da et par klassiske fordomme om, hvor længe det mon holdt. Men dem ville jeg jo gerne modbevise, siger Jakob Sund med et smil og fortsætter.

- Men det er jo også et sted med en rigtig god beliggenhed lige i Skagens hjerte, hvor rigtig mange både lokale og turister kommer, og det har også været vigtigt for, at det har kunnet lade sig gøre.

Lokalerne var, før Jakobs Cafe åbnede dengang i sidste årtusinde, en legetøjsforretning. Den hed Winkelmann, og som en lille historisk underfundighed kan nævnes, at man nyligt lancerede en burger, som bærer netop dette navn.

Fast scene til live-musik

Nu står Jakobs altså overfor både en tilbygning og en renovering. Jakob Sund har længe gerne villet udvide og har gennem 10 år set på muligheden for at blive større.

Nu er det lykkedes, for lokalet ved siden af på Sct. Laurentii Vej, der tidligere har været anvendt af en anden forretning til opbevaring, bliver nu en del af cafeen, og det åbner helt nye muligheder.

- Det giver 65 kvadratmeter mere og er samtidig startskuddet til at prøve en ny stil her på cafeen. Det er noget, som jeg gerne har villet et par år, siger Jakob Sund.

Scene til live-musik

Det nye lokale bliver en udvidelse af det eksisterende, hvorfor den store bar bliver ombygget, så de to lokaler kan hænge fornuftigt sammen. I det nye bliver der også lavet en fast scene, for live-musik er med årene blevet en vigtig del af Jakobs Cafe.

- Bare mellem april og september har vi omkring 60 live-events, og eftersom det er blevet en stor del af forretningen, har vi savnet en permanent scene til musikerne, siger ejeren.

Det kommer der så nu, og der bliver også plads til dansegulv i det nye afsnit. Samtidig har der været lydteknikere inde over processen, så akustikken dels bliver bedre, og dels undslipper der ikke så meget lyd ud af lokalet, som da musikerne stod i hjørnet op ad vinduerne.

Speciel oplevelse

Samtidig får cafeen et nyt look.

- Vi benytter samtidig lejligheden til at lave en helt ny cafe med både belysningen, møblerne og farverne. Men jeg vil ikke så gerne gå i detaljer. Der må nemlig gerne være lidt overraskelse, når vi åbner igen, siger Jakob Sund.

Det med at skulle lukke for første gang i mere end 15 år er en speciel oplevelse.

- Det er underligt, også selvom jeg har vidst det i mere end et halvt år. Og jeg har det faktisk lidt skidt med det, for vi har jo sat en ære i altid at have haft åbent. Og nu kan jeg jo ikke sige det længere.

- Men vi har aftalt med Pakhuset (som ejes af Jakobs forældre), der plejer at have lukket i januar, at de holder åbent. Så stamgæster og andre har stadig et sted at gå hen, siger han med et smil.

Jakobs Cafe vil fortsætte med at holde åbent hele året rundt, når de åbner igen engang i februar, og de omkring 200.000 gæster, som årligt lægger vejen forbi, kan altså se frem til en både større og anderledes udgave af Jakobs Cafe.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.