Folk i Aalborg de mest tilfredse med deres by

EU-undersøgelse af livskvalitet i 83 europæiske storbyer placerer Limfjordsbyen i top

Aalborgenserne er glade for at bo i deres by. Arkivfoto <i>Pressefotograf Michael Koch</i>

Aalborgenserne er glade for at bo i deres by. Arkivfoto Pressefotograf Michael Koch

AALBORG:Hvis Aalborgs borgere generelt ser tilfredse ud, er det fordi, der er noget om snakken.

Blandt 83 store europæiske byer er Aalborgs borgere de mest tilfredse med byen, de lever i.

Det fremgår af en ny undersøgelse, som Europakommissionen har ladet foretage af borgernes livskvalitet i 83 europæiske byer.

Et udsnit på 500 borgere er - med knap 30 spørgsmål - blevet spurgt om deres livskvalitet i relation til det sted, hvor de bor.

Et af undersøgelsens hovedspørgsmål er, om borgerne er tilfredse med at bo i deres by. 99 procent af de spurgte i Aalborg svarer ifølge kommissionens undersøgelse ja til det spørgsmål, hvilket bringer Aalborg ind på en flot førsteplads skarpt forfulgt af byer som Hamborg, Groningen, København, Oslo, Zurich og Amsterdam.

Athen bundskraber

Konkurrencen er skarp for 80 procent af borgerne i de 83 byer er faktisk tilfredse. I bunden af listen befinder måske ikke overraskende byer som Palermo, Napoli og Athen sig. I Napoli er 65 procent af de spurgte tilfredse med deres by. i Athen er tallet 52 procent.

Aalborg er generelt højt placeret blandt undersøgelsens øvrige spørgsmål, eksempelvis hvad angår byens offentlige områder, skoler, sundhedsydelser, renholdelse og kultur- og sportsfaciliteter. Tilsvarende gælder borgernes følelse af tryghed og tillid.

På nogle områder må Aalborg dog se sig slået af en stor del af de øvrige byer, som undersøgelsen omfatter. Det gælder eksempelvis offentlig transport, hvor byen er placeret som nummer 50. Hvad jobsituationen angår ligger Aalborg som nummer 11 overgået af byer i Skandinavien, Frankrig og Schweiz.

- Et lille mirakel

Rådmand for sundhed og bæredygtig udvikling Thomas Kastrup-Larsen betegner undersøgelsens resultater som rigtig flotte:

- De understreger det lille nordjyske mirakel, der er ved at blive skabt i Aalborg Kommune. Det er mit indtryk, når jeg snakker med borgerne, at der er både stolthed og glæde over den udvikling, der sker i Aalborg med flere arbejdspladser, en uddannelsesby der boomer, og cirka 2500 flere borgere om året. Nu kan vi se, at disse indtryk bliver bekræftet i denne undersøgelse af borgernes tilfredshed med Aalborg Kommune, siger Kastrup-Larsen, der understreger, at Europakommissionens undersøgelse ikke må blive en sovepude.

I relation til den kollektive trafik peger han således på udvikling af den letbane, der står højt på politikernes ønskeliste.

- Der er meget, vi skal sætte i gang for at fortsætte den positive udvikling. Herunder skabe flere jobs til færdiguddannede og forbedring af vejene til et industriområde som Østhavnen, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.