Folkekirken investerer 40 mio. kr. på Gammeltorv

Køber centralt placeret bygning i Aalborg og bygger om for 15 mio. kr.

Gammeltorv 4 i Aalborg er blevet overtaget af Aalborg Stift. Arkivfoto

Gammeltorv 4 i Aalborg er blevet overtaget af Aalborg Stift. Arkivfoto

AALBORG:Folkekirken i Aalborg Stift køber Gammeltorv 4 i Aalborg - den gamle Nationalbank - for 40 mio. kr. og omdanner bygningen til Folkekirkens Hus.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Aalborg Stift.

”Som det første stift i Danmark etablerer Folkekirken i Aalborg Stift sig med et Folkekirkens Hus på torvet ved siden af Domkirken. Med sin centrale placering skal huset åbne sig mod det folkelige og kirkelige liv i byen og stiftet. Med købet får Folkekirken mulighed for at udfolde nye visioner, der placerer den midt i det liv, vi er fælles om at leve”, hedder det i meddelelsen.

Et folkeligt samlingssted

Folkekirkens Hus kommer blandt andet til at rumme cafemiljø, værdidebatter, ungdomskirke, studenterarbejde, diakonalt arbejde, teologisk voksenundervisning, kirkeudviklingsarbejde, kor- og musikarbejde, projektarbejde med konfirmander og minikonfirmander for hele stiftets unge, kursusafdeling og kirke- og provstikontorer.

Visionen er, at Folkekirkens Hus bliver et folkeligt og kirkeligt samlingssted - et center for folkelig og kirkelig udvikling.

Folkekirkens Hus skal være et mødested, hvor ikke bare kirke, men også kultur, værdier, uddannelse og samfund diskuteres bredt.

Formålet er også, at huset skal blive stedet, hvor eksperimenter afprøves i samspil med både kirkelige og ikke-kirkelige medspillere. Hvad der sker i huset, skal kunne mærkes udenfor - såvel i Aalborgs byliv som i Aalborg Stifts kirkeliv, skriver Aalborg Stift.

Renoveres for 15 mio. kr.

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), hilser huset velkomment og mener, at det vil være et stort aktiv for Aalborg Kommune.

Aalborg Universitet har hidtil brugt bygningen til undervisning.

- Jeg glæder mig over, at vi kan spille sammen med Folkekirkens Hus i Aalborg. Der eksisterer en fælles optagethed af de grundlæggende værdier i samfundet og diskussionen omkring dem. På Aalborg Universitet er vi allerede involverede i et par ph.d.-projekter omkring kirkens udvikling, siger rektor for Aalborg Universitet, Finn Kjærsdam.

Udover prisen på 40 mio. kr. skal der bruges omkring 15 mio. kr. på renovering af bygningen på Gammeltorv.

Planerne for Folkekirkens Hus bliver præsenteret på et pressemøde mandag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.