Folkelig kunst og kultur

Udstilling i Den Svenske Sømandskirke for tredje år i træk

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Smukt træarbejde beundres. Foto: Preben Andreasen

HIRTSHALS:Påsken har været et sandt Eldorado af kunst- og kunsthåndværkerudstillinger. Som lægmand kan det være vanskeligt at skelne imellem, hvad der er hvad.

Som byrådsmedlem Jørgen Bing udtalte i åbningstalen ved kunsthåndværkermarkedet, der var arrangeret af Hirtshals Turistforening i Den svenske Sømandskirke, skyllede en sand tsunami af kunst og kultur i påsken ind over en landsdel, som ikke har den store bevågenhed på landsplan.

Men den iderigdom, de forskellige arrangementer udviste, var i høj grad medvirkende til at give nordjyderne en styrkelse af deres selvforståelse, fordi produkterne refererede til det nære samfund. Da det var tredje år i træk, at markedet i Hirtshals kørte, kunne man nu vist godt kalde det for en tradition.

Kunsthåndværkermarkedet bød på både udstillinger, arbejdende værksteder og smagsprøver på egnens specialiteter fra lokale leverandører, samt maleskole og perleværksted for børn.

Der var 15 forskellige stande, og Nordsøen Oceanarium præmierede vinderen af malekonkurrencen,

Turistchef Laila Zielke var glad for det store fremmøde af interesserede, og hun udtrykte respekt for og tilfredshed med de udstillende aktører.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.