Folkeuniversitetet spænder vidt Masser af tilbud i det kommende forår

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VESTHIMMERLAND:Når Folkeuniversitetet i Vesthimmerland blænder op for sit forårsprogram i den kommende tid, så bliver der noget for enhver smag. Så forskellige emner som politik, historie, arktis og klima er på dagsordenen.

Det er lykkedes Folkeuniversitetet i Vesthimmerland og De vesthimmerlandske Biblioteker i samarbejde at få den kendte journalist og forfatter Jens Nauntofte til at indlede forårssæsonen med et foredrag om Syrien. Det er torsdag 27. februar.

Jens Nauntofte har rejst meget i Mellemøsten og giver denne aften sin personlige beretning oplevet i øjenhøjde om sit møde med Assads folk og oprørerne, der vil vælte ham. En storkrig ved Middelhavet er fokus for Nauntoftes nye foredrag.

Torsdag 6. marts går man tilbage i historien, når cand.phil. ph.d.stipendiat Henrik Gjøde Nielsen, Aalborg Universitet, som tidligere har besøgt Folkeuniversitet, denne gang vil dykke ned i 2. Verdenskrigs historie og specielt forholdene i Nordjylland.

Journalist og forfatter Kaare R. Skou har politik med i sit foredrag torsdag 13. marts. Han vil denne aften øse af de mange erfaringer, han har gjort sig om dansk politik mellem toppolitikere på Christiansborg. Han vil fortælle om det politiske spil - hvordan det bliver til, om spindoktorernes indmarch på den politiske scene og om forholdet mellem politikerne og pressen.

Er Arktis Danmarks kommende skatkammer? Dette spørgsmål vil rektor Kim Sundbøll, Horsens HF og VUC, forsøge at besvare torsdag 20. marts. De arktiske energiressourcer formodes at være kolossale. Men hvad er udfordringen ved at udvinde olien og gassen?

Endelig vil professor Marit-Solveig Seidenkrantz, Aarhus Universitet, gå i dybden med de sidste 150 års klimaforandringer med stigende gennemsnitstemperaturer og højere havniveau til følge. Det er torsdag 27. marts. Hun stiller spørgsmålet, om dette er usædvanligt og om hvor stor menneskets rolle har været i dette?

Samtlige arrangementer er i den tidligere byrådssal i kommunens administration i Løgstør

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.