For dumt: Svindlere glemte at rette dato

Foto af stjålne genstande til forsikringssvindel dateret efter indbrud i Brovst

Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto Bente Poder

BROVST:En 39-årig kvinde og en 42-årig mand fra Brovst er idømt 30 dages betinget fængsel for forsøg på forsikringssvindel. Parret havde tidligere på året haft indbrud i deres bolig, - men der var ikke stjålet noget af betydning. Derfor konstruerede parret en anmeldelse til deres forsikringsselskab lydende på, at der i alt var stjålet effekter for 61.000 kroner. Anmeldelsen til forsikringsselskabet var ledsaget af fine billeder af de ting, de anmeldte som stjålne.

Men parrets forsøg på forsikringssvindel blev afsløret, da forsikringsselskabet kiggede nærmere på billederne af de påståede stjålne genstande. Datoangivelserne på de digitale foto viste nemlig, at billederne var taget flere dage efter det påståede indbrud, derfor afviste forsikringsselskabet at udbetale erstatning og anmeldte i stedet parret for forsøg på forsikringssvindel.

- Forsikringssvindel straffes efter normal praksis med ubetinget fængsel, men den amatøragtige fremgangsmåde med hele sagen og parrets personlige forhold gjorde, at dommen helt undtagelsesvis og mod almindelig praksis blev betinget, oplyser anklageren, advokaturchef Torben Kauffmann.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.