Detailhandel

Forår for flere nye discount­butikker

Ophævelsen af lukkeloven får de billige butikker til at skyde op alle vegne

Discount vinder frem både i Hirtshals, Hjørring og Sindal. Arkivfoto: Kurt Bering

Discount vinder frem både i Hirtshals, Hjørring og Sindal. Arkivfoto: Kurt Bering

Hirtshals: I næste uge starter et ophørsudsalg hos dagligvarebutikken SuperBest i Nejstdalen i Hirtshals, og lørdag 16. februar drejer købmand Benny Bruun nøglen om for sidste dag til butikken.

Det har i de sidste måneder stået klart, at det kan gå den vej. 5-6 ansatte fik en fyreseddel 1. december 2012, og nogle af dem har allerede fået nyt job.

På det tidspunkt medarbejderne fik fyresedlen var det ikke 100 procent sikkert, at butikken skulle lukke.

Det er ophævelsen af lukkeloven i oktober sidste år, som er hovedårsagen til beslutningen. Som følge af den øgede konkurrence om kunderne i alle døgnets timer har Dagrofa, som står bag SuperBest kæden vurderet på, hvilke butikker, der vil være rentabelt at fortsætte med som SuperBest eller som en EuroSpar med flere lavprisvarer.

Det bliver ikke noget af delene i bygningen på Nejstdalen 2, idet der få hundrede meter væk i forvejen ligger en Eurospar butik.

I stedet vil discountkæden Kiwi Minipris rykke ind i den snart lukkede butik i løbet af foråret.

Ændringen af butikken i Hirtshals er kun en af mange, der sker i kølvandet på ophævelsen af lukkeloven. Discount vinder frem på bekostning af de almindelige supermarkeder. Også i Hjørring Kommune

Således meddelte Coop i starten af januar, at blandt andet SuperBrugsen i Hjørring lukker, og i løbet af foråret åbner en Fakta i den samme bygning.

Mere lavpris i Sindal

I Sindal lukkede en tankkiosk for nogle måneder siden som følge af ophævelsen af lukkeloven. Og konkurrencen om dagligvare kunderne skærpes snart.

For discountkæden Rema 1000 er så langt fremme med et nybyggeri, at der er rejsegilde 7. februar kl. 13 på centerområdet Ved Banen.

- Vi åbner butikken 14. marts. Det bliver spændende. Der er en masse trafik her, og vi håber på at butikken kan være med til at trække flere kunder til udefra, siger Anders Henningsen, som bliver den nye købmand.

Han er i øjeblikket ved at ansatte et personale på mellem 10 og 15.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.