Forældre og plejeforældre skal vidne i misbrugssag

Offentligheden har ingen adgang til retssalen, når videoafhøringerne med de yngste børn skal afspilles

Dagens retsmøde vil foregå bag lukkede døre. Arkivfoto <i>NF</i>

Dagens retsmøde vil foregå bag lukkede døre. Arkivfoto NF

HJØRRING:Når en 12-årig nordjysk pige skal forklare hvordan hun er blevet udsat for seksuelle overgreb af sin fars fætter på 48 år og sin 80-årige papoldefar, så bliver det kun de to tiltalte, deres forsvarer, to domsmænd, dommeren, anklager og to bistandsadvokater, der får lov til at overvære afhøringen.

Dørene til retten bliver lukket for offentligheden af hensyn til pigen.

Men også af hensyn til hendes 11-årige lillebror og en anden 11-årig dreng, som begge har fortalt Nordjyllands Politi om seksuelle overgreb begået af den 80-årige, som i øvrigt er biologisk bedstefar til den anden dreng.

Den 12-årige pige fortalte første gang i 2006 til en pædagog, at hendes fars fætter ”pillede” ved hende, men først efter hun var blevet frivilligt anbragt hos en plejefamilie i 2009 blev overgrebet anmeldt til politiet. I første omgang uden der var beviser nok til at sigte den 48-årige. Det skete imidlertid to år senere i 2011, hvor også den 80-årige papoldefar blev sigtet for seksuelle overgreb.

Torsdag skal den pædagog, som den dengang fem-årige pige betroede sig til vidne i retten, hvor dørene som udgangspunkt atter vil være åbne for offentligheden.

Den 12-årige piges forældre og plejeforældre skal også afgive deres vidneforklaring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden