Forbrugerne er i sommerhumør

Nye tal fra Danmarks Statistik viser her til morgen, at forbrugertilliden i juli steg

Måske er det det gode sommervejr, der har fået optimismen frem i forbrugerne. Arkivfoto: Bent Jakobsen <i>Foto: Bent Jakobsen</i>

Måske er det det gode sommervejr, der har fået optimismen frem i forbrugerne. Arkivfoto: Bent Jakobsen Foto: Bent Jakobsen

HELE LANDET: Det er ikke kun udenfor i sommerlandet, at temperaturen er steget den seneste måned. Spritnye tal fra Danmarks Statistik viser her til morgen, at forbrugertilliden i juli steg til 10,6 mod 9,3 i juni.

Det er 5. måned i træk, at forbrugerne skruer op for forventningerne, og vi er nu på det højeste niveau siden starten af 2007.

- Den stigende tendens giver håb om, at forbrugerne for alvor har rystet krisen af sig, og i den kommende tid vil øge sit bidrag til at bringe dansk økonomi tilbage på rette køl. Samtidigt viser dagens tal, at den geopolitiske uro, vi har netop i denne tid ikke har smittet af på danskernes forventning, vurderer Mette Bjarnholt, seniorøkonom i BRFkredit.

Opløftende beskæftigelsestal

Mette Bjarnholt mener, at fremgangen hos forbrugerne i høj grad kan tillægges de positive tendenser, som vi har haft i dansk økonomi på det seneste - især de opløftende beskæftigelsestal.

Forventningerne til arbejdsløsheden er gået lidt frem fra -18,5 i juni til -17,9 i juli, hvilket ligger over de seneste 6 måneders gennemsnit på – 11,4, og samlet set forventer danskere yderligere fremgang på arbejdsmarkedet.

- Dagens tal er endnu et lod på vægtskålen med økonomiske fremgang, hvor vi nu har en lang række af forhold som indikerer, at dansk økonomi er i bedring. For udover den stigende forbrugertillid og bedring på arbejdsmarkedet, har vi et boligmarked som i flere dele af landet melder om fremgang, vurderer Mette Bjarnholt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kunstner dømt for at "tage pengene og løbe": Nu anker han
Luk