Forbud mod dieselbiler på vej i Hamburg

Den tyske fristad bliver den første by i Tyskland, der indfører kørselsforbud for visse dieselbiler

TYSKLAND: Hamburg kan være på vej med et forbud mod, at alt andet end de nyeste dieselbiler, der overholder Euro-6 normen, må køre på visse strækninger i byen. Det skriver Spiegel Online.

- Vi kan bestille skiltene i dag og stille dem op om nogle få uger, siger Jens Kerstan fra Die Grüne, der er, hvad der svarer til miljøborgmester i den tyske fristad - der er Tysklands næststørste by. Spiegel Onlien skriver, at kørselsforbuddet vil træde i kraft i slutningen af april.

Beslutningen om at forbyde dieselbiler kommer, efter den tyske forbundsforvaltnings-domstol i går dømte til fordel for Düsseldorf og Stuttgart, der vil indføre tilsvarende forbud mod dieselbiler i byerne for at mindske forureningen.

Her og nu bliver det dog et ret begrænset kørselsforbud, der bliver indført i Hamburg, idet det kommer til at dreje sig om 600 meter på Max Brauer-Allee samt en 1,7 km. lang strækning på Stresemannstraße. Den sidste bliver kun spærret for lastbiler, der ikke overholder Euro 6 for lastbiler, mens Max Brauer-Allee bliver spærret for både person- og lastbiler, medmindre de altså overholder de nyeste normer - Euro 6 for personbiler.

Hamburg bliver dermed den første tyske by, der indfører kørselsforbud for dieselbiler i et eller andet omfang, men byen bliver ikke alene på scenen i lang tid. Stuttgart er også på vej med et forbud, der træder i kraft til årsskiftet. Her bliver der tale om et mere generelt forbud, der dog i første omgang kun rammer ældre dieselbiler til og med Euro 4-normen, der blev erstattet af Euro 5 for nye biler i 2009.

Dommen fra den tyske forvaltningsdomstol er en konsekvens af en sag, som en miljøorganisation anlagde mod Düsseldorf og Stuttgart, fordi luftkvaliteten i byerne ikke overholdt EUs normer, idet NOX-forureningen var for høj. Med dommen er det op til de enkelte tyske byer, om de vil indføre restriktioner på dieselkøretøjer.

Også andre europæiske storbyer er i gang med at forbyde dieselbiler; Paris, Madrig og Athen vil forbyde dem fra 2025.

I det hele taget er dieselbilernes dage ved at være talte - FIAT meddelte forleden, at man stopper for produktionen af dieselmotorer i 2022. Tyske Porsche, der i øvrigt har hjemme i netop Stuttgart, sælger ikke længere dieselbiler.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aalborg Kommune ransaget af politiet
Luk