Forebyg bylder hos din kat

Det kan koste mange penge, hvis du ikke garderer dig

Især nye katteejere er uvidende om, hvordan de skal pleje deres kat. Foto: Iris/Scanpix
Tandpleje 15. marts 2014 10:54

DANMARK: Tandsygdomme og bylder efter kattebid er nogle af de mest hyppige skader hos katte, og den nødvendige behandling hos dyrlægen kan koste mange penge.

Det er heldigvis hverken særlig svært eller besværligt at forebygge mange af sygdommene.

- I vores skadesstatistik kommer tandsygdomme og bylder efter kattebid højt på listen over de mest almindelige skader. Disse skader kan til dels forebygges ved at børste tænder på katten og ved at få den neutraliseret, hvis den ikke skal bruges i avl, fortæller dyrlæge hos Agria Dyreforsikring, Lene K. Jørgensen.

Ved ikke nok om pasning

Katten er et populært kæledyr, men mange førstegangs katteejere ved ikke nok om den pasning og pleje, der skal til for at holde katten sund og rask.

Mange har en forventning om, at katten af sig selv er et sundt dyr og derfor ikke kræver noget af sin ejer udover fodring og at kæle med den, men sådan er det ikke.

Derfor har Agria Dyreforsikring lavet fem film, der, ifølge dem selv, giver indsigt i, hvad man som katteejer kan gøre for at holde sin elskede kat sund og rask. Filmene er henvendt til nye katteejere, men alle kattemødre og -fædre kan have gavn af dem.

- Det er vigtigt, at man som katteejer er opmærksom på sin kats sundhedstilstand og reagerer på eventuelle afvigelser, siger Karina Dillon, veterinærsygeplejerske/skadesbehandler hos Agria Dyreforsikring, katteejer og katteadfærdsrådgiver.

Videoerne ligger på Agria Danmarks YouTube kanal.

/BLM/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...