Foredragsholdere var egne elever

Gymnasiet behøvede ikke at hente foredragsholder udefra

Arkivfoto <i>Grete Dahl</i>

Arkivfoto Grete Dahl

AARS:Da rektor Kirsten Holmgaard på Vesthimmerlands Gymnasium bød velkommen til en af årets fællestimer for alle elever og lærere på Vesthimmerlands Gymnasium og HF, kunne hun med tilfredshed konstatere, at det vistnok var første gang i skolens historie, at foredragsholderne var egne nuværende elever. Det så hun som et resultat af det talentarbejde, skolen deltager i.

De to elever, der stod på scenen i en fyldt koncertsal i ALFA har nemlig deltaget i en såkaldt masterclass, der har sat lup på Israel/Palæstina-konflikten. Baggrunden for oprettelsen af denne klasse er, at Kirsten Holmgaard for et år siden sammen med 14 andre rektorer var på studierejse til området, hvor de boede i Østjerusalem, mens det meste af programmet blev afholdt på Vestbredden. Efter denne oplevelse besluttede rektorerne at oprette en klasse med to elever fra hver skole som deltagere samt lærere fra skolerne, der på den måde fik en faglig efteruddannelse. Eleverne blev optaget i klassen efter ansøgning, og efter fællestimen at dømme har VHG truffet det rigtige valg: De informationer, som Martin Hejlskov Thomsen og Yarden Sibony gav, ledsaget af billeder fra deres studietur, kunne få tilhørerne til at lytte, og interessen var stor under den afsluttende spørgerunde.
Med på turen var også religionslærer Hans Peder Nielsen, ligesom historielærer Morten Severin tidligere har deltaget i studierejser til Israel. Disse to lærere gav derfor hver fem minutters introduktion til emnet, inden eleverne kom på.
De to elever viste endvidere en lille video fra rejsen, der viste spændingerne mellem en palæstinensisk kvinde, der troede hun havde et hus, og en amerikansk jøde, der havde overtaget huset, da han mente at have krav på det.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.