Forenede sogne er klar til at udvikle

Nyt fælles pastoratsråd inviterer alle til visionsmøde om kirkelivet i tre sogne

Sognepræst Therese Strand Nielsen og den nyvalgte pastoratsrådsformand Hans-Jørn Højer Christensen sætter nu skub i udviklingsarbejdet i de tre lokale kirker. Arkivfoto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Sognepræst Therese Strand Nielsen og den nyvalgte pastoratsrådsformand Hans-Jørn Højer Christensen sætter nu skub i udviklingsarbejdet i de tre lokale kirker. Arkivfoto: Michael Bygballe Michael Bygballe

ST. BRØNDUM: Så er de tre små sogne i St. Brøndum, Siem og Thorup klar til fælles kamp for fremtiden.

Det nyvalgte fælles pastoratsråd og en arbejdsgruppe til lokal kirkeudvikling inviterer til visionsmøde i St. Brøndum Præstegård tirsdag 27. november kl. 19.30-21.30.
Pastoratsrådet vil gerne vide, hvordan man kan forbinde kirkens liv med det liv, som allerede findes lokalt i samfundet.

Kirkelig udgave af Hjerl Hede

I 2012 har de tre landsbykirker tilmeldt sig det treårige projekt ”Lokal kirkeudvikling” under Kirkefondet.

Projektets leder Annette Bennedsgaard deltager også i mødet på tirsdag i St. Brøndum og vil fortælle overordnet om, hvad der menes med at være en visionsbåren kirke, og hvorfor det er nødvendigt med relevant udvikling, så kirken ikke blot bliver ”en eksotisk hjemstavnsforening for mennesker, der bedre kunne lide de gode gamle dage - en kirkelig udgave af Hjerl Hede”.
Den lokale arbejdsgruppe til kirkeudvikling vil gerne vide, hvad de lokale borgere finder vigtigt i forhold til kirken, både hvad man kan lide, når man kommer i kirken, og hvad der afholder en fra at komme i kirken.
Gruppen efterlyser også ideer til, hvordan kirken kan bredes ud, så den virker relevant for flere mennesker i lokalmiljøet.

En helhed med tre rum

Desuden kommer arkitekt Rasmus Thrane fra arkitektfirmaet VMB i Aarhus for at fortælle om kirkerummets virkemidler og betydning for oplevelsen af gudstjenesten.

- Vi skulle gerne frem til at betragte de tre kirker her som en helhed med tre rum, der passer til forskellige formål, siger sognepræst Therese Strand Nielsen, som gerne vil have tilmeldinger til mødet senest søndag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden