Forening går igen i retten for at stoppe Amager Fælled-byggeri

Byggeriet på Amager Fælled skal igen på pause, hvis det står til Amager Fælleds Venner, der har anlagt sag.

Retsmøde om byggestop på Amager Fælled <i>Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix</i>

Retsmøde om byggestop på Amager Fælled Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Foreningen Amager Fælleds Venner har onsdag stævnet Miljø- og Fødevareklagenævnet (MFKN).

Det skyldes, at Amager Fælleds Venner er utilfreds med den afgørelse, hvor nævnet har afvist klager over byggeriet på Amager Fælled i København.

I en pressemeddelelse oplyser Amager Fælleds Venner, at foreningen desuden har bedt Københavns Byret om at tillægge retssagen opsættende virkning.

Det betyder, at Amager Fælleds Venner ønsker at byggeriet skal sættes på pause, ind til retssagen er afgjort.

- Amager Fælleds Venner har indbragt MFKN’s afgørelse for byretten, fordi vi er af den klare opfattelse, at nævnet begår en fejl ved at gøre en ugyldig VVM-tilladelse (vurdering af virkning på miljøet, red.) gyldig ved at tage nye data og vurderinger fra Fælledby ind, som de har gjort, skriver foreningen.

Det var i december sidste år, at nævnet stadfæstede den tilladelse til byudvikling, som Københavns Kommune havde givet. Samtidig afviste Planklagenævnet blandt andet en klage om lokalplanen.

De to nævn konstaterede, at kommunen ved planernes vedtagelse ikke havde tilstrækkeligt grundlag for at vurdere planernes påvirkning af stor vandsalamander.

Men et flertal i nævnene finder dog - på baggrund af efterfølgende undersøgelser udarbejdet af bygherren under klagesagen - at der samlet set er kommet tilstrækkelige oplysninger om krattets funktion og kvalitet som rasteområde for stor vandsalamander.

Byggeriet på Amager Fælled blev sat på pause august sidste år.

Da besluttede Københavns Byret, at arbejdet midlertidigt skulle indstilles, da en foreløbig afgørelse fra nævnene skulle have opsættende virkning for byggeriet. Men efter nævnenes afgørelse kunne byggeriet fortsætte.

Mens det kan tage lang tid, før selve sagen om stævningen kommer for retten, mener advokat Johan Løje, der repræsenterer Amager Fælleds Venner, at byretten inden for kort tid vil kunne tage beslutningen om at pause byggeriet.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra Fælledby, der står for byggeriet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden