- Foreninger skal ikke være pauseklovne

Den understøttende undervisning skal have høj kvalitet

Nordstjerneskolen er en af de skoler, der har ”prøvekørt” skolereformen, der inviterer forenings- og erhvervslivet indenfor. ?Arkivfoto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Nordstjerneskolen er en af de skoler, der har ”prøvekørt” skolereformen, der inviterer forenings- og erhvervslivet indenfor. ?Arkivfoto: Bent Bach Bent Bach

STRANDBY:- Ingen foreninger er tvungne ind i et samarbejde med skolerne, og foreningerne skal ikke bruges som pauseklovne.

Det understregede Anne Hansen fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) på et møde på Strandby Skole tirsdag aften.

60 forenings- og skolefolk havde taget imod invitationen fra Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF) og drøftede, hvordan foreningerne kan bidrage til den understøttende undervisning, der bliver en realitet, når den nye folkeskolereform træder i kraft efter sommerferien.

Høj kvalitet

- De foreninger, der ønsker at være med, skal til gengæld levere varen i form af aktiviteter af høj kvalitet. Det er foreningernes ansvar at kvalitetssikre tilbuddene, sagde Anne Hansen.

Hun understregede, at foreningerne skal være bevidste om, at de ikke skal ”overtage” undervisningen men være et supplement, der leverer noget andet end lærerne.

Speed-dating

Vibeke Post Madsen, undervisningschef ved Frederikshavn Kommune, orienterede om kommunens nye skolepolitik.

Der er nedsat en række arbejdsgrupper, som begynder at melde tilbage med deres bidrag og forslag.

Kommunen arbejder på at lave en messe, hvor skoler og foreninger får mulighed for at finde sammen via ”speed-dating”.

Aftenen sluttede med gruppearbejde, hvor deltagerne udvekslede erfaringer.

I Hørby-Dybvad Skoles SFO har de for eksempel gode erfaringer med ”Forenings SFO”, et projekt, som nu forsøges bredt ud til andre skoler.

Der var stor interesse fra foreningslivet, som var repræsenteret fra Voerså og Dybvad i syd til Aalbæk i nord og Østervrå i den vestlige del af Frederikshavn Kommune.

Læs med i Indsigt i søndagens NORDJYSKE på side 8-11

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden