Forkerte bolte skyld i arbejdsulykke: Seks arbejdere styrtede ned

Årsag til ulykke ved byggeri på havnen i Hirtshals er nu fundet, ifølge leverandør

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der var ved byggeriet her på havnen i Hirtshals, at ulykken skete. Foto: Kim Dahl Hansen

HIRTSHALS:Det var en menneskelig fejl, som 14. maj førte til en alvorlig arbejdsulykke ved byggeri af en ny lakseterminal på Sindalvej på havnen i Hirtshals.

Det skriver leverandøren Give Stålspær A/S i en pressemeddelelse.

På grund af fejlen skete der et brud på en stålkonstruktion, så et betondæk styrtede sammen, hvorved seks bygningsarbejdere faldt flere meter ned. To af dem blev alvorligt kvæstet.

Give Stålspær A/S oplyser, at de allerede dagen efter startede en intern undersøgelse for at finde årsagen til ulykken.

- Vores første antagelse om en bristet boltsamling holdt stik. Der var anvendt forkerte bolte i samlingen. Vi har nu iværksat en ekstra procedurekontrol, der i fremtiden skal sikre, at den slags menneskelige fejl bliver opdaget i tide, udtaler direktør Torben Larsen fra Give Stålspær.

Han understreger, at Give Stålspær allerede har en relativt stor kvalitetssikringsafdeling. Men når der sker en menneskelig fejl som her, og den slipper igennem kontrolinstanserne, så skal nogle processer ændres. Det sættes der nu yderligere ressourcer af til.

For at "imødekomme håndværkernes mentale tryghed på byggepladsen" forstærkes alle boltsamlinger, som reelt nu bliver overdimensionerede, oplyser Give Stålspær.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.