Fornem pris til eftertragtet naturdagpleje

Ventelisten er lang hos "Dagpleje på Landet"

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

GÆRUM:Frederikshavn Kommune har fået det første "Spring ud i Naturen Flag".

Det flotte og eftertragtede flag bliver overrakt i dag til den private naturdagpleje "Dagpleje på Landet", som ligger enestående idyllisk på Lindetvej 8 ved Gærum.

Her er bakker, skov, masser af dyr - og ikke mindst masser af børn, der selvfølgelig allesammen leger udendørs.

Det blå naturflag symboliserer, at Dagpleje på Landet bruger naturen ekstra meget i samværet med børnene.

- Vi er særligt fokuserede på børnenes motorik, da det styrker børnenes indlæring senere hen. Vi går, løber, springer, hopper, hinker, kravler, kryber, triller, snurrer, balancerer, vipper og gynger lidt mere end andre børn, fortæller Lene Ladekjær, der sammen med ægtemanden, Erik Pedersen, står bag den private dagpleje.

Mange ture i skoven

I Dagpleje på Landet går børnene for eksempel mange ture i skoven - og hvorfor ikke kravle over et træ, som er væltet, eller trille ned af alle de bakker, man kommer forbi?

De balancerer

- Vi balancerer på alle de træstubbe, vi finder. Vi kravler op på alt det, der kan kravles op på. Hver gang børnene falder, bliver de klogere på sig selv. Her på gården balancerer vi også rigtig meget, og så gynger vi meget, fordi det stimulerer børnene, fortæller Lene Ladekjær, der tidligere har arbejdet som social- og sundhedsassistent.

Erik har tidligere arbejdet som tømrer, og de har begge en stærk tro på, at aktive børn er roden til alt godt.

Parret har tre børn, og da deres ældste barn, Mathias, der nu er 16 år, gik i anden klasse, var han meget dårlig til at læse.

Til motoriktræning

Lene og Erik valgte at tage med Mathias til såkaldt motoriktræning i Aarhus. Og efter kort tid blev læsningen markant bedre, ligesom han nu også kunne sidde stille på stolen.

- Vi synes, det er mega vigtigt, at børnene bliver stimuleret i disse iPad tider, hvor de tidligere og tidligere bliver passiviseret foran en skærm. Forskning viser, at børn, der dagligt kommer ud i naturen, har bedre motorik, bedre koncentrationsevne, er mere fantasifulde, mere modtagelige overfor indlæring, mere selvstændige og mindre syge, lyder det skråsikkert fra Lene Ladekjær.

Så gik det hurtigt

Lene startede Dagpleje på Landet 1. maj 2013, og Erik begyndte 1. januar 2014.

Siden er det gået hurtigt, og Dagpleje på Landet er blevet en succes, der er til at føle på.

Der er plads til 10 børn i dagplejen på Lindetvej. Bare i år har Lene og Erik foreløbig måttet sige nej til 15 børn og deres forældre, og der er først plads i 2019.

I dag er det så festdag, for det blå flag hejses i selskab med Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen.

Der vil også være besøg fra Friluftsrådet samt naturvejleder Bo Storm fra Frederikshavn Kommune.

Det er Grønne Spirer, som hører under Friluftsrådet, der uddeler Spring ud i Naturen Flaget for en ekstraordinær indsats med børn og natur.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.