Forretningsmand får fængsling forlænget

Nordjyde orkede ikke at møde op til fristforlængelse - nu er han fængslet til 3. oktober, hvor retssagen måske kan begynde

Peter Jensen kom til danmark sidste onsdag - det er forretningemanden i hvid trøje med grønne ærmer. Foto: Torben Hansen

Peter Jensen kom til danmark sidste onsdag - det er forretningemanden i hvid trøje med grønne ærmer. Foto: Torben Hansen

INDLAND:Peter Jensen, der i sidste uge blev varetægtsfængslet, efter at han var blevet eskorteret hjem fra Thailand, hvor han har siddet fængslet i to år, har nu fået forlænget sin fængsling, indtil retssagen mod ham begynder. Det sker på foranledning af Peter Jensens advokat Niels Fjeldberg, der oplyser, at hans klient fortsat er udmattet og påvirket af opholdet i det thailandske fængsel.

- Han orker ikke at komme til et retsmøde én gang til, og på den baggrund accepterer han en skriftlig forlængelse af varetægtsfængslingen indtil 3. oktober, siger Niels Fjeldberg.

Peter Jensen har været indlagt på Aalborg Universitetshospital, men er tilbage i Aalborg Arrest, hvor han skal opholde sig, indtil retssagen begynder.

Sagen, der handler om grov moms- og skattesvindel, er meget omfattende, når det gælder den talmæssige side.

Uenige om tal

Niels Fjeldberg har gransket sagen, der har ligget stille siden 2010, hvor Peter Jensen flyttede til Thailand, og ifølge advokaten er der fortsat forskellige forhold, der skal afklares med anklagemyndigheden.

- Jeg har kigget grundigt på tallene, og der er nogle ting, jeg ikke kan få til at hænge sammen. Dét håber jeg, at vi kan få en afklaring på, inden sagen begynder, så vi ved, hvad vi er uenige om, siger Niels Fjeldberg.

Sagen drejer sig om otte millioner kroner, som anklagemyndigheden mener, at Peter Jensen snød staten for i moms og skat i en årrække i nullerne. Han drev på det tidspunkt gulvlæggervirksomhed.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.