Skolevæsen

Forrygende indsamlingsshow i Jetsmark

Skoler gav den gas i Jetsmark Idrætscenter for Danmarks Indsamlingen ”Når mor mangler”

18
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

I forbindelse med Danmarksindsamlingen var der fredag liv og glade dage i Jetsmark Idrætscenter.P4 Nordjylland sendte direkte fra hallen, hvor der var optræden af Store Nørd, Thomas Buttenschøn og Chili Klaus. Udover optræden på scenerne, var der også aktiviteter på gulvet. Der skulle hoppes og laves menneskekæder.Foto: Martin Damgård

Af Anders Andersen

og Martin Damgård (foto)

anders.andersen@nordjyske.dk

PANDRUP:980 elever og deres lærere fra Skolecenter Jetsmark, Saltum Skole og Ingstrup Trivselsskole deltog i ”Gi` den gas for Danmarks Indsamlingen i Jetsmark Idrætscenter” fredag 31. januar. Hallen var pakket fra morgen til aften med aktiviteter: Fodbold, svømning, gymnastik, sang, leg og smartsport.

Alle aktiviteter bidrog til indsamlingen. I alt svedte børnene sig frem til 200.000 kroner, som Nykredit sponsorerede til indsamlingen.

Der var også spinning, hvor politikerne Aysel Jørgensen, Morten Marinus, Bøje Lundtoft samt Diane Aarestrup var med i. Det samt andre bidrag fra private og sponsorer gav 45.000 kroner. I alt var der 245.000 kroner til det gode formål.

Lokalt samarbejde

Arrangementet i Jetsmark Idrætscenter var et samarbejde mellem PGU-Pandrup, DGI Nordjylland, P4 Nordjylland samt Jetsmark Idrætscenter.

Det er Røde Kors, står bag landsindsamlingen. Pengene går til børn, der vokser op uden deres mor i en række af verdens fattigste områder.

I ekstremt fattige lande i Latinamerika, Sydasien og Afrika syd for Sahara, er det oftest moderen, der sikrer, at børnene får mad, medicin og tager uddannelse. Indsamlingerne er foregået i hele januar til projekter, som bl.a. skal forebygge hiv og aids blandt kvinder i Malawi, hjælpe forældreløse børn til en fremtid i Zambia samt bekæmpe mødredødelighed i forbindelse med graviditet og fødsler i Nepal, Afghanistan og Cambodia.

I Jetsmark Idrætscenter var der også flere topnavne på programmet: Bokseren Torben Kjeller holdt foredrag om at blive verdensmester, Thomas Buttenschøn gav koncert, Store Nørderne (fra DR) lavede fysikshow og Chili Klaus, der havde håndboldtræner for Vendsyssel Håndbold Lars Rasmussen på besøg.

Cola i loftet

Nørderne underholdt med at få ting til at eksplodere, så røg og flammer stod ud over det hele. Et af trickene var cola, hvor de smed mentospastiller ned i. De prøvede med tre forskellige colaer. Først en kold, der gav et lille sprøjt, så en varm cola, der gav et noget større sprøjt. Til sidst lavede de et lille hul i colaen, så colaen sprøjtede helt op i loftet.

- Pletten i loftet sidder der stadigvæk, siger Inger Kristensen fra PGU-Pandrup.

20 instruktører og 32 koordinatorer og hjælpere var med til at få arrangementet til at glide. For to år siden nedsatte PGU-Pandrup et eventudvalg i forbindelse med at de blev danmarksmestre i foreningsudvikling. Det er Inger Kristensen overbevist om har medvirket til den glatte afvikling af arrangementet. Der kom først besked 6. januar 2014 om, at deres event var udvalgt, og så skulle det gå hurtigt.

- Vi er glade for, at vi fik lov at gennemføre det. Jeg tror, det betyder noget, at vi er et mindre bysamfund, hvor vi har en stor berøringsflade. I en større by kunne det nemt drukne blandt andre events. Vi er klar igen næste gang, siger Inger Kristensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst