Forsamlingshus får overhaling

Professionelle håndværkere og frivillige shiner disse dage forsamlingshuset op i Kaas

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KAAS:Forsamlingshuset gennemgår for tiden en omfattende renovering, der forestås af både professionelle håndværkere og frivillige hænder.

Huset er fra 1958, og blev sidst moderniseret i 80'erne.

- Det er den helt store tur vi er i gang med. Det har jo været planlagt længe, og nu er vi godt i gang, fortæller formand Flemming Dahl.

En sætningsskade efter kraftigt snefald for år tilbage skal udbedres. Ja faktisk bliver der lavet en helt ny tagkonstruktion og nyt tag.

Udsugningen skal også skiftes. Den er nedslidt og har slugt for meget tobaksrøg fra dengang, hvor man ikke kunne se hinanden, når man var til banko.

Huset fremtidssikres

Dertil bliver toiletterne frisket op, og der bliver etableret et handicaptoilet.

- Det har længe været et ønske, for så kan endnu flere benytte huset, siger formanden.

I det hele taget skal forsamlingshuset fremtidssikres, og det sker blandt andet ved hjælp af en del frivillige hænder, der hjælper håndværkerne.

- Inden vi gik i gang med projektet undersøgte vi om man gjort noget tilsvarende andre steder. Og det havde man i Thorup-Klim, hvor man havde sparet en million ved at frivillige hjalp med renoveringen, fortæller Flemming Dahl.

Seks ugers arbejde

Renoveringen af Kaas Forsamlingshus er budgetteret til 1.9 millioner. Men det skal gerne blive en del billigere end det at renovere, dog kan formanden ikke spå hvor meget, da det afhænger meget af den frivillige hjælp.

For nærværende deltager en 15-20 personer i arbejdet, og de hjælper med alt lige fra oprydning over nedrivning til malerarbejde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.