Klitmøller viser igen vejen

De nyslåede værtshusholdere i Klitmøller viser vejen for os andre. Vi kan selv være med til at skabe det lokalsamfund, vi drømmer om

Arkivfoto: Henrik Louis

Arkivfoto: Henrik Louis

Der sker ting og sager ude i Klitmøller. Det er der jo ikke noget nyt i. Cold Hawaii er ikke kommet af sig selv, men er blevet til på grund af ildsjæle og entreprenante lokale og tilflyttere. Det har skabt et unikt lille hjørne af Danmark, hvor man både får natur, oplevelser og nærhed. Det er forbilledligt og med genåbningen af værtshuset Stalden viser Klitmøller endnu en gang, at vi selv kan være med til at skabe de lokalsamfund, vi drømmer om.

Vi kan øjne en ende på coronakrisen, og man kan begynde at mærke, at trykket letter en smule. Desværre vil mange virksomheder i alle mulige afskygninger lukke, hvis ikke de allerede er det. Arbejdspladser vil forsvinde og lokalsamfund vil blive udfordret. Så vi skal i gang med at bygge op igen.

Og der er heldigvis meget inspiration at hente også her i vores region. Når unge mennesker genåbner et værtshus i en lille by som Klitmøller, så bør det glæde os alle. Det samme kan man sige om for eksempel åbningen af Kornets Hus i Hjørring og Coolshops nye kæmpe lager og logistikcenter, der kommer til at stå klar i Aalborg senere på året. Og der er mange andre eksempler på, hvordan driftige nordjyder er med til at skabe deres lokalområde.

- Jeg drømmer om, at det bliver et sted, hvor alle føler sig velkomne. Et samlingssted, hvor man lige kommer forbi og ser, hvad der sker, udtalte Ida Marie Andersen til NORDJYSKE. Den 27-årige tilflytter skal bestyre Stalden, og hun går altså til projektet med en klar bevidsthed om, at det indgår i en social struktur i et lokalområde.

Og den energi er vigtig – og smittende! Hvis vi vil have noget liv i vores by eller lokalområde, så må vi selv banke det op. Til gengæld står der – forhåbentlig – en masse trofaste, lokale kunder og gæster, der er klar til at støtte op. For selvfølgelig betyder det noget, når der er butikker, restauranter, cafeer, biografer, forsamlingshuse og andre jobskabende og livgivende virksomheder i vores nærområde. Det kan måske endda tiltrække folk fra andre dele af landet – eller verden – hvilket der er utallige eksempler på i hele Nordjylland.

Hvordan skal Nordjylland se ud efter coronakrisen? De driftige værtshusfolk i Klitmøller viser os vejen – vi kan selv være med til at afgøre det. Med gåpåmod, kreativitet, store drømme og i mange tilfælde også god sparring med kommunen kan der holdes liv i regionen. Både i de små lokalsamfund og i vores byer. Det er bare med at komme i gang!

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.