Forslag om havnebus

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der var mulighed for at se nærmere på forslagene og tage hul på diskussionen med planlæggerne bag forslagene. Foto: Jesper Thomasen

Efter mere end 150 års pause skal der atter være færge mellem Nørresundby og Aalborg.

I hvert fald ifølge de tre forslag til udvikling af Stigsborg-området, der blev fremlagt på et borgermøde med flere hundrede deltagere på Stigsborg Brygge torsdag aften. Forbindelsen skal være i form en havnebus mellem Stigsborg og Aalborgsiden, der gør det nemt og hurtigt for folk, der bor i bydelen, og hvoraf mange sandsynligvis arbejder på Aalborgsiden, at krydse fjorden.

- En havnebus kan blive noget meget væsentligt. Gør vi det elegant, kan det påvirke hele byens trafikstruktur, siger stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen.

Et andet fællestræk i de tre forslag er et centralt park/aktivitetsområde, som er et udslag af de givne omstændigheder, idet Kemiras kemiske frabrik, i folkemunde "Syren", har efterladt et arsenforurenet bælte på tværs af arealet. Allerede før DGI næste år midlertidigt indretter teltlejr på stedet, er det indkapslet i et lag rent jord.

- Arealet er så stort, at det kan rumme pladskrævende aktiviteter, eksempelvis sportsbegivenheder og større koncerter, det vil sige aktiviteter, som hele Aalborg kan bruge, og et forslag lægger op til højbede, siger stadsarkitekten, der også nævner forslag om havnebad, hvor parken møder fjorden. Noget, der lader sig gøre, fordi spunsvægge skal sørge for, at forureningen ikke skal brede sig dertil.

Èt oplæg foreslår, hvad stadsarkitekten betegner en meget fin bygade, der løber gennem hele området. Et forslag der til dels genfindes i de andre bidrag.

- I den her fase er det netop vej- og stisystemet, hvordan bydelen forholder sig til Limfjorden, og hvordan samspillet mellem den enkelte bolig og de grønne områder skaber grundlag for god livskvalitet, vi lægger vægt på, og der må jeg sige, at vi virkelig får nogle gode forslag til, hvordan vi kan omsætte de her 55 hektar til ny bydel. Vi har virkelig fået valuta for pengene, siger Baltzer Nielsen.

På www.stigsborghavnefront.dk er der adgang til at se de tre forslag samt at give sin mening til kende og selv bidrage med forslag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.