Forslag til ny børnehave afleveret

Lokale i Pandrup og Kaas håber, de kan påvirke politikerne til at bygge ny institution

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

PANDRUP/KAAS:Debatten om fremtidens børnehaver i Pandrup og Kaas fik tirsdag et nyt indspark, da den lokale initiativgruppe IBIPKO, der i skrivende stund tæller mere end 350 medlemmer, afleverede deres bud til borgmester Mogens Gade på hvordan en helt ny børnehave kan opføres.

- Vi har undersøgt sagen for jer og håber I kan bruge det i jeres videre arbejde i byrådet, sagde Line Buus Lind med et smil, da hun på vegne af gruppen overrakte ansøgningen til borgmesteren.

Den beskriver i detaljer de fordele gruppen mener en ny, tredje børnehave vil give, i forhold til politikernes oprindelige plan, som var at lukke to af de eksisterende fire børnehaver, og renovere og udbygge de to sidste.

Vigtigt fokus

Forslaget med at lukke to og renovere de to sidste var så godt som vedtaget, men blev sparket til hjørne i januar, da Morten Marinus (DF) nedlagde veto med den beslutning. Derfor bliver det først i den kommende byrådsperiode, at der bliver taget endelig stilling.

- Det er jo ikke tilfældigt, at vi afleverer denne ansøgning op til valget. Det er vigtigt at skabe fokus på problematikken igen, og det er vores håb at ved at skabe dette fokus, vil der ikke blive truffet en beslutning, som vi der bor i området ikke bliver hørt om, sagde talskvinde for borgergruppen Line Buus Lind.

Mogens Gade tog med glæde imod ansøgningen, men vil ikke inden det nye byråd er sat sammen, afsløre hvilken løsning han peger på for området.

- Jeg vil gerne takke jer for det store arbejde og engagement. Det er en spændende opgave, vi skal tage stilling til i den kommende periode, og dette i her afleverer skal indgå i det fremtidige arbejde, sagde borgmesteren, da han modtog ansøgningen.

Politisk opbakning

Med til seancen var Erik Ingerslev og Frank Østergaard fra SF, som bakker op om en ny børnehave.

- Vi havde i vores budgetforslag afsat 15 millioner kroner til en ny børnehave deroppe. De penge ville vi tage fra puljen til skolen i Aabybro, hvor der var afsat 85 millioner kroner, men den bliver jo som bekendt forsinket, forklarer Erik Ingerslev.

Også DF’s Morten Marinus går ind for en ny børnehave.

- Dansk Folkeparti går stærkt ind for, at der i den kommende byrådsperiode opføres en ny børnehave i Pandrup. Og jeg synes gruppens forslag ser rigtig spændende og velarbejdet ud. Når det er et så massivt ønske med så stor opbakning, skal vi tage det seriøst i byrådet, og det tænker jeg at gøre, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.