Fortsat intet fly til Grønland

Greenland Express forventer nu at gå i luften 17. juni

Fokker 100-flyet, der skal betjene Greenland Express’ rute til Grønland er mandag ankommet til Aalborg Lufthavn. Hvornår, det kommer på vingerne, er dog uvist. Foto: Aalborg Lufthavn

Fokker 100-flyet, der skal betjene Greenland Express’ rute til Grønland er mandag ankommet til Aalborg Lufthavn. Hvornår, det kommer på vingerne, er dog uvist. Foto: Aalborg Lufthavn

NORDJYLLAND:Der bliver heller ingen afgang fra Aalborg til Grønland med Greenland Express tirsdag. Det ligger nu fast.

Det virtuelle selskab skulle have haft det første fly fra Aalborg på vingerne allerede mandag, men det hollandske flyselskab Denim Air, der skal operere ruten med et Fokker 100-fly, har på trods af en ansøgning til de hollandske luftfartsmyndigheder for flere uger siden, fortsat ikke fået flyet på deres driftstilladelse, og derfor må de ikke bruge det til ruteflyvning.

Mandag eftermiddag meddelte selskabet så, at premieren på de nye flyruter mellem Grønland, Island og Danmark udskydes i 15 dage til 17. juni 2014.

Ingen konsekvenser

De passagerer, der var booket med Greenland Express Airs flyvninger i de nu aflyste rotationer mellem Danmark, Grønland og Island, er blevet kontaktet direkte, og er enten ombooket med andre flyselskaber, booket på senere afgange med selskabet, eller har fået deres billet refunderet, alt efter hvad den enkelte kunde har ønsket, oplyser direktør i Greenland Express, Gert Brask.

Han ved ikke nøjagtig, hvor mange billetter Greenland Express har solgt til de første afgange, men han afviser, at problemerne med at få fly i luften vil få konsekvenser for flyselskabets fremtid.

- Nej, hvorfor skulle det dog det, siger han.

I Aalborg Lufthavn har direktør Søren Svendsen ingen kommentarer til sagen ud over, at han glæder sig over, at flyet nu er på plads.

Det er planen, at maskinen skal sættes ind fra Aalborg via København og Keflavik til Kangerlussuaq og Narsarsuaq.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.