Forvandling i skoven

Skoleelever åbnede torsdag litteraturfestivalen Thy til Ord med forvandlingsdigte på snor i Christiansgave

Morten Kyndby Holm
Arrangørerne af Thy til Ord, Nikolai Banke, Mette Hegnhøj og Emilie Giese, i den hytte i Christiansgave, som torsdag var omdannet til et digterværksted. Foto: Bo Lehm
Thisted 14. juni 2018 17:07

THISTED: For få dage siden var vejret varmt og døsigt i Christiansgave.

I går strøg en krads kuling igennem parken midt i Thisted - ind imellem ledsaget af små regnbyger.

I sig selv en voldsom forvandling for Christiansgave, der er en del af Kulturrummet og ramme om en del af litteraturfestivalen "Thy til Ord". Med forvandling som tema.

Det blev i løbet af torsdag formiddag til omkring 200 digte, skrevet af skoleeleverne, men også af andre forbipasserende:

De digteriske mærkesedler blev bagefter hængt op på snore, spændt ud mellem træer og lygtepæle i Christiansgave.

Madame Nielsen

Forvandlings-temaet er inspireret af Madame Nielsen, forfatteren der oprindelig hed Claus Beck Nielsen, men som flere gange har skiftet identitet. Som Madame Nielsen har han/hun blandt andet vandret sammen med nogle af de mange flygtninge og migranter, der for et par år siden drog op igennem Europa. Den forvandlingsglade forfatter er hovednavnet på den lille festval og optræder i aften i salen i den nye musikskole.

"Thy til Ord" er en litteraturfestival, men også med elementer af billedkunst. Et hold studerende fra pædagoguddannelsen i Thisted har monteret billedrammer rundt omkring i Christiansgave. Rammer, hvorigennem man kan opleve små eller lidt større forvandlinger - bl. a. at kong Chriistian IX tilsyneladende har iklædt sig dametøj.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...