Thisted

Forvandling i skoven

Skoleelever åbnede torsdag litteraturfestivalen Thy til Ord med forvandlingsdigte på snor i Christiansgave

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fire pædagogstuderende - Anna Jarl Madsen, Anne Christoffersen, Jette Kristiansen og Bertha Dahl - lavede ”stedspecifik kunst” i Christiansgave. Og set gennem en ramme fik Christian IX dametøj på.

THISTED:For få dage siden var vejret varmt og døsigt i Christiansgave.

I går strøg en krads kuling igennem parken midt i Thisted - ind imellem ledsaget af små regnbyger.

I sig selv en voldsom forvandling for Christiansgave, der er en del af Kulturrummet og ramme om en del af litteraturfestivalen "Thy til Ord". Med forvandling som tema.

Det blev i løbet af torsdag formiddag til omkring 200 digte, skrevet af skoleeleverne, men også af andre forbipasserende:

De digteriske mærkesedler blev bagefter hængt op på snore, spændt ud mellem træer og lygtepæle i Christiansgave.

Madame Nielsen

Forvandlings-temaet er inspireret af Madame Nielsen, forfatteren der oprindelig hed Claus Beck Nielsen, men som flere gange har skiftet identitet. Som Madame Nielsen har han/hun blandt andet vandret sammen med nogle af de mange flygtninge og migranter, der for et par år siden drog op igennem Europa. Den forvandlingsglade forfatter er hovednavnet på den lille festval og optræder i aften i salen i den nye musikskole.

"Thy til Ord" er en litteraturfestival, men også med elementer af billedkunst. Et hold studerende fra pædagoguddannelsen i Thisted har monteret billedrammer rundt omkring i Christiansgave. Rammer, hvorigennem man kan opleve små eller lidt større forvandlinger - bl. a. at kong Chriistian IX tilsyneladende har iklædt sig dametøj.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden