Fra skamplet til stolthed

Omfattende renovering og udbygning af hallen i Aabybro - vinderprojekt blev præsenteret tirsdag

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der blev skålet for DGI-Huset Aabybro, som bliver lyst og åbent til forskel for hallen i dag. Foto: Claus Søndberg

AABYBRO:- Hallen har været kaldt en skamplet for Aabybro i mange år. Nu tror jeg, at den vil blive byens stolthed, og det fortjener den.

Sådan lød det tirsdag fra Helle Bak Andreasen (V), der er formand for kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune. Anledningen var en præsentation af det vinderprojekt, der skal bringe hallen fra skamplet til stolthed.

Den tidligere kommunale hal overgik 1. januar til at være en selvejende institution under navnet DGI-Huset Aabybro. Som sådan skal det nu gennemgå en omfattende, tiltrængt renovering og udbygning, og tirsdag blev det afsløret, at det nordjyske firma HP Byg har vundet dén opgave.

Jammerbugtens borgmester Mogens Gade (V) lagde bestemt ikke skjul på, at det var en dag, der var blevet set frem til længe. Hallen er væsentlig for ønsket om et øget bosætning på lige fod med blandt andet en ny skole, som er det næste store projekt i byen.

DGI-Huset Aabybro skal renoveres for 60 millioner kroner ud fra en såkaldt ESCO-model med finansiering via energibesparelserne.

Plancher med tegninger af projektet blev præsenteret tirsdag, og arkitekt Christopher Riekehr fortæller til NORDJYSKE, at hovedtanken er et åbent hus, hvor man udefra vil kunne se, at der er aktivitet og liv.