Fra skrot til noget flot

Lokale børn og århusiansk skrotkunstner giver gammelt skrammel nyt liv

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HOBRO:- Derhjemme klipper jeg af og til nogle reklamer og klistrer dem sammen på en ny måde, betror 12-årige Amalie Højmark fra Hobro.

I selskab med jævnaldrende Stine Højen fra Valsgaard står hun og nørkler med perler, ståltråd og stof. Til noget, der kunne minde om en lampeskærm.

- Men det skal blive til et menneskehoved, forestiller Amalie sig.

Sammen med en halv snes andre 9-12 årige har de taget mod udfordringen fra ”skrotkunstner” Søren Lyngbye om at rode med gamle, kasserede sager og ændre dem ”fra skrot til flot”.

- Børn er så umiddelbare og kan langt mere, end de tror, forklarer Søren Lyngbye, som både tirsdag og onsdag styrede børnenes ferieløjer i Medborgerhuset - på foranledning af Kunstetagerne og Aktiv Ferie.

En propel fra en computer har fanget niårige Zara Bauers opmærksomhed.

Zara har viklet noget stof om en træplade, limet en blomsterpind fast, monteret propellen på toppen og vupti - har hun en vindmølle, som tilmed garneres med glinsende pailletter.

Senere står hun og maler en vindmølle på et en lærredsplade. Man skulle næsten tro, Zara har fået vindmøller på hjernen.

Og måske er det netop, hvad hun har.

- Vi har boet ude i Finderup - ret tæt på de femkæmpestore vindmøller. Tit kunne min storebror ikke sove om natten. Især, når det blæste kunne vi høre vindmøllerne tydeligt. Det var ret irriterende, husker Zara, hvis familie nu bor i Hobro.

11-årige Tea Bundgaard Hansen fra Hvilsom har sammenstykket en flerdimensionel, gravid pingvin af udskåret træ - med borede huller i underlivet.

- Pingvinen er jo er gravid, og jeg vil vise forskellige stadier ved at putte nogle symboler ind i hullerne. Hvad det skal være, ved jeg endnu ikke, lyder det fra Tea.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.