Frank Jensen bruger 200.000 på hash

Kommunale drivhuse spækket med tjald- og hashboder placeret rundt i København

Københavns Kommune med overborgmester Frank Jensen (S) i spidsen har brug over 200.000 kr. til at forberede forsøg med hash. Foto: Scanpix <i>Scanpix</i>

Københavns Kommune med overborgmester Frank Jensen (S) i spidsen har brug over 200.000 kr. til at forberede forsøg med hash. Foto: Scanpix Scanpix

KØBENHAVN:Tidligere justitsminister og nuværende overborgmester Frank Jensen (S) har futtet 212.321 kroner af på at forberede et forsøg med fri hash i København, viser aktindsigt hos kommunen. Det svarer til godt 4,2 kilo hash til 50 kroner grammet.

Det skriver metroxpress.

Mindst syv embedsmænd har arbejdet på at forberede hashforsøget, hvor kommunen har søgt regeringen om lov til i et tre-årigt forsøg at dyrke og sælge hash. Lægger man deres arbejdstimer sammen, svarer det til, at en mand har arbejdet på fuld tid i tre måneder.

Aktindsigten viser, at kommunen har brugt 141.000 kroner på at planlægge hashforsøget og yderligere 71.321 kroner på at holde en konference om cannabis. Københavns overborgmester, Frank Jensen, fortæller, at regeringen tidligere sagde nej til fixerum - dem har de fået nu.

- København skal gå foran med konkrete løsninger på svære problemer, så de penge er givet godt ud. Nu har vi en helt konkret model, som passer til København, skriver Frank Jensen til metroxpress.

- Ødsler pengene væk

De fleste af de borgerlige i Københavns Borgerrepræsentation kalder det spild af penge, fordi den nuværende regering allerede har sagt nej.

- Frank Jensen kunne lige så godt smide tusindkroner ud over Rådhuspladsen, siger Venstres gruppeformand i København, Flemming Steen Munch.

Mens De Konservatives Jakob Næsager fortæller, at Frank Jensen som næstformand i socialdemokraterne bare kunnet have ringet og spurgt Helle Thorning:

- Derfor er det ødselhed med borgernes penge, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.