Frederikshavn Bryghus henter udstyr i Kina

Frederikshavn Bryghus importerer brygudstyr fra kinesiske specialister

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kent Boahlt og Martin Schau fra Bryggeriudstyr.dk sammen med de kinesiske samarbejdspartnere, Bonnie og Mr. Goose. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Det bliver et kinesisk brygværk, der kommer til at stå på Frederikshavn Bryghus på Knivholtvej.

Brygmester Kent Boahlt har netop været i Kina, hvor han sammen med Claus Thorhauke og Martin Schau fra Bryggeriudstyr.dk har besøgt forskellige kinesiske leverandører af brygudstyr.

- Bryggeriudstyr.dk har specialiseret sig i at rådgive små bryggerier og importere kvalitetsudstyr til fornuftige priser og vi var i Jinan og i Wuxidon og testede forskelligt udstyr og fandt, det vi skulle bruge, fortæller Kent Boalth.

Bryggeri- og tappeudstyr er bestilt og klar til at blive afsendt i container med kurs mod Frederikshavn, så det ankommer, når det nye bryghus på Knivholt er opført.

- Du får det, du betaler for. Kineserne er rigtig dygtige. De laver bryggeriudstyr helt på højde med det, man kan få i Tyskland og Belgien, hvor prisen bare er fire gange så høj som i Kina, fortæller Kent Boahlt, der i 10 år arbejdede som diplombrygger på Thisted bryghus.

Bygger på Knivholtvej

Som tidligere omtalt i NORDJYSKE stiftede Kent Boahlt og Lars Trie i august 2017 selskabet Frederikshavn Bryghus af 2017 A/S.

De har reserveret en grund på Knivholtvej, mellem Materielgården og Emil Sørensen, og afventer nu en tilladelse til at bygge den 500 kvadratmeter store hal, der skal rumme det nye bryghus.

Frederikshavn Bryghus har solgt godt 100 B-aktier, og Nordea er gået med til at finansiere projektet, og planen er, at Frederikshavn Bryghus skal stå klart til Frederikshavns købstadsjubilæum i september.

Men inden da er de herrer i fuld gang med at brygge øl.

De har blandt andet haft ølsmagning på Restaurant 2takt og på Freddy’s Bar, og senest har de lejet sig ind på Mylius Erichsens Bryghus i Hvide Sande, hvor de brygger en lønbryg.

- Vi testet om vandkvaliteten i Hvide Sande er på samme høje niveau som i Frederikshavn, og så laver vi nogle smagsprøver, så folk kan smage, hvad der venter, fortæller Kent Boahlt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.