Frederikshavn hjælper dagpenge-ramte

Afsætter tre millioner kroner til nødjob, der kan sende nogle arbejdsløse tilbage til en ny to-årig dagpengeperiode

Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Kommune har som den første i landet besluttet at hjælpe nogle af arbejdsløse, der er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet til årsskiftet.

Det fortæller DR Nordjylland.
Et flertal i arbejdsmarkedsudvalget besluttede i går, at kommunen skal oprette job til arbejdsløse, der lige mangler 10 ugers arbejde for at være berettiget til en ny periode på dagpenge.

Flere rigtige job

Venstres næstformand i udvalget, Jens Ole Jensen, havde gerne set at kræfterne var blevet brugt på at skabe flere ordinære jobs.

- Men jeg er i det mindste glad for at ordningen er lovlig og udgiftsneutral. For de penge vi bruger på dagpenge-job sparer vi ved, at der ikke længere skal udbetales dagpenge til de samme personer, forklarer han.
Arbejdsmarkedsudvalget består af syv medlemmer. Et medlem var fraværende på grund af sygdom og af de seks fremmødte medlemmer stemte fem for forslaget umiddelbart. Et medlem, socialdemokraten Erik Kyed Trolle, ønsker sagen til debat i byrådet. Jens Ole Jensen siger, at der også i byrådet er flertal for at hjælpe de arbejdsløse, der mangler 374 timers arbejde for at være berettiget til en ny omgang dagpenge.

Afsat tre millioner

- Det er en del af flertallets budgetforlig for næste år, siger han.

Der er afsat tre millioner kroner næste år til de såkaldte nødjob.
De spares som sagt på dagpenge-området.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.