Frederikshavn Kommune er storforbruger af Tvind

Den nordjyske kommune er blandt de kommuner, som benytter sig mest af Tvind-imperiets socialpædagogiske tilbud

Foto: /ritzau/ Andreas Szlavik <i>Polfoto</i>

Foto: /ritzau/ Andreas Szlavik Polfoto

FREDERIKSHAVN:Tvind-toppen er efterlyst hos Interpol, men danske kommuner sender fortsat et millionbeløb til Tvinds bo- og opholdssteder.

Det skriver kommunen.dk

En af kommunerne er Frederikshavn Kommune, som er højt på listen over kommuner, som benytter Tvind-imperiet mest.

Ikke alle bevidst om sammenhængen

Mens Slagelse Kommune topper listen med 89 børn og unge i berøring med Tvinds socialpædagogiske tilbud, ligger Aarhus på en andenplads med 34 unge. På en tredjeplads er Frederikshavn Kommune.

Kommunen.dk har i samarbejde med DR fundet frem til tallene ved at lokalisere de forskellige socialpædagogiske tilbud, som Tvind står bag.

Ifølge kommunen.dk er det langt fra alle kommuner, der har været bevidst om, at der er en sammenhæng mellem Tvind og de socialpædagogiske tilbud.

Fik mindst 190 millioner i 2016

Kommunen.dk skriver, at på trods af modstand i både Folketinget og blandt kommunalpolitikere er Tvind blevet landets største aktør på markedet for socialpædagogiske opholdssteder.

Ifølge dokumenter, kommunen.dk og DR har fået adgang til gennem aktindsigt, modtog Tvind mindst 190 millioner kroner fra kommunerne i 2016.

I alt sender 67 kommuner børn, unge og udsatte voksne til Tvinds bo- og opholdssteder, viser kommunen.dk’s og DR’s research.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden