27-årig mand varetægtsfængslet: Sigtet for brandstiftelse på to gårde

Politiet sigter manden for fem tilfælde af brandstiftelse, der fandt sted i og omkring Dybvad

Arkivfoto: Kurt Bering
Brandstiftelse 11. januar 2019 11:34 - Opdateret 11. januar 2019 12:50

En 27-årig mand, der er sigtet for fem tilfælde af forsætlig brandstiftelse, blev fredag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger. Det skete ved et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring.

Efterforskningsleder, politikommissær Carsten Straszek, oplyser i en pressemeddelelse fra politiet, at det var i går, torsdag 10. januar klokken 12.35, at hans efterforskere kunne skride til anholdelse af den 27-årige mand. Det skete efter gode tip fra vidner kombineret med en større efterforskning fra politiets side.

– Vi ved, at forsætlig brandstiftelse skaber enorm, og helt forståelig, utryghed, så vi har efterforsket intensivt i sagen siden december – og jeg er derfor tilfreds med, at vi har nu har pågrebet en mistænkt i sagen, siger Carsten Straszek.

Gårdbrand på Fuglsangsvej 9 ved DybvadFoto: Kurt Bering

Sigtet for fem forhold

Det første forhold skete 7. december 2018 i en lade i Dybvad, hvor der blev sat ild til en halmballe.

Det andet forhold skete 9. december 2018 i den samme lade i Dybvad, hvor der blev sat ild på oplaget af halm i laden, hvilket gav store skader på bygningen.

Det tredje forhold skete 10. december 2018, hvor der blev sat ild i etageadskillelsen ved trappeløbet i en etageejendom i Dybvad, som ligger i umiddelbart tilknytning til den ladebygning, der blev sat ild til 7. og 9. december, hvilket gav gennembrænding af etageadskillelsen.

Det fjerde forhold skete 30. december 2018, hvor der blev sat ild i en ladebygning i Dybvad, hvilket fik hele bygningen til at udbrænde.

Det femte forhold skete 10. januar 2019 i Dybvad, hvor der i en staldbygning i Dybvad var tændt ild en bunke halm, der lå på gulvet.

Gårdbrand på Fuglsangsvej 9 ved DybvadFoto: Kurt Bering

Da sagen stadig efterforskes, så opfordrer politikommissær Carsten Straszek til, at man ringer til politiet på 114, hvis man har oplysninger i sagen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...