28-årig sigtet for bedrageri: Snød stribevis af ældre borgere

Manden ringede til sine ofre og udgav sig for at være fra deres pengeinstitut

 <i>Arkivfoto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix</i>

Arkivfoto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

NORDJYLLAND:En 28-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger, siget for 20 forhold af bedrageri overfor ældre borgere, hvor det er lykkedes ham at snyde sig til omkring 350.000 kroner.

Det oplyser anklager Mathias Petersen.

Den 20-årige blev anholdt mandag ved middagstid "på friske spor."

- Vi anholdt den 28-årige mand umiddelbart efter, at han havde været på en adresse i Viborg hos en ældre kvinde. Det er vi meget tilfredse med, for vi mener, at manden står bag intet mindre end 20 forhold af bedrageri eller forsøg på bedrageri, fortæller politikommissær Carsten Corfitzen, der leder afdelingen hos Nordjylland Politi, som efterforsker økonomisk kriminalitet.

Seks af forholdene i sagen er begået i Nordjyllands politikreds og 14 af forholdene i Midt- og Vestjyllands og Sydøstjyllands politikredse. Ifølge sigtelsen mod den 28-årig begik han bedragerierne sammen med en eller flere andre medgerningsmænd.

 Samme fremgangsmåde

Fremgangsmåden var den samme hver gang - også i slutningen af april, da det gik ud over flere ældre borgere i Hadsund og Mariager.

Ifølge sigtelsen kontaktede den 28-årige og medgerningsmændene de ældre borgere på telefon og udgav sig for at være fra deres pengeinstitut.

Her påstod de, at ofrenes konti var i fare for at blive ramt af svindel, hacking og bedrageri, og sagde så, at der ville komme en medarbejder hjem til ofrene på deres bopæl for at hente deres hæve- og betalingskort med koderne. Alt under påskud af at ville hjælpe de forurettede.

- Det kan ikke gentages for mange gange: Udlever aldrig dine betalingskort eller koder til nogen. Ingen banker eller myndigheder beder dig nogensinde om det. Er du i tvivl om, hvem du taler med, så læg på og ring selv op til den instans, personen angiver at ringe fra, siger Carsten Corfitzen.

Den 28-årige nægter sig skyldig i sigtelsen og ønskede ikke at udtale sig under grundlovsforhøret, der blev holdt for lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.