Branden

Spritbrænder satte ild på hus: 64-årig søn og hans forældre på hospitalet

Voldsom brand i villa i Frederikshavn

Nordjyllands Beredskab var massivt til stede ved branden i Frederikshavn. Foto: Jan Pedersen

Nordjyllands Beredskab var massivt til stede ved branden i Frederikshavn. Foto: Jan Pedersen

Opdateret kl. 16.58 med nye oplysninger fra Nordjyllands Politi og Nordjyllands Beredskab

FREDERIKSHAVN:En 64-årig mand og begge hans forældre blev fredag eftermiddag kørt til sygehuset i Hjørring til observation for røgforgiftning efter en voldsom villabrand på Åvænget i den sydlige del af Frederikshavn.

Branden opstod, da den 64-årige sad med en spritbrænder i hænderne og havde tændt den, oplyser vagtchef Karsten Højrup Kristensen, Nordjyllands Politi

Spritten løb imidlertid ud af beholderen, hvorved branden opstod.

Vagtchefen oplyser, at den 64-årige efter sin behandling på sygehuset bliver sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Hans forældre på 88 og 84 år forventes at slippe fra branden uden livstruende skader, oplyser politiet.

Der var en voldsom røgudvikling ved branden, som forrettede voldsom skade på villaen, og politiet bad derfor beboere på Åvænget og Nylandsvej om at søge væk fra røgfanen, om muligt blive inden døre og lukke døre og vinduer.

- To tredjedele af villaen er udbrændt indvendigt. En del af tagkonstruktionen i den ene ende af villaen er også ødelagt af branden, men set udefra er de store skader ikke så synlige, fortæller indsatsleder Thomas Dybro, Nordjyllands Beredskab i Frederikshavn Kommune.

- Vi kan ikke efterslukke inde i villaen lige med det samme. Tagkonstruktionen på to tredjedele af villaen står stadig på murene, så vi må have pillet taget ned for at komme til at efterslukke inde i villaen, forklarer indsatslederen.

Det forudser han vil tage resten af eftermiddagen og en del af aftenen med.

Til at hjælpe med at få taget pillet ned har beredskabet fået assistance af en kran og to mand fra Beredskabsstyrelsen i Thisted.

Nordjyllands Beredskab har under bekæmpelsen af branden haft assistance fra stationerne i Sæby og Østervrå samt en redningskran fra Beredskabsstyrelsen, så 11 brandfolk har været i gang med slukningen. Dertil kommer flere folk fra skadesservice.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.