Bål kunne være endt med stor naturbrand

Sommerhusbeboere menes at have startet kratbrand ved uheld

Arkivfoto

Arkivfoto

NAPSTJÆRT:Et naturområde ved Multebærvej ved Napstjært syd for Ålbæk blev lørdag ved 15-tiden ramt af brand, og det kunne have udviklet sig til en storbrand i naturen.

- Men vi var heldige at vinden var i den rigtige retning - ud mod havet, siger indsatsleder Jesper Ludvigsen fra Nordjyllands Beredskab.

Et område på op mod 200 kvadratmeter med græs og krat futtede af, inden brandfolkene fik slukket alle flammer og gløder.

Tæt på brandstedet - men i en anden retning end vinden - findes et større naturområde med masser af fyrretræer. Hvis gløderne først var nået derover, kunne branden have udviklet sig voldsomt.

Sådan kom det ikke til at gå takket være vindretningen.

icon

Vi var heldige at vinden var i den rigtige retning

Jesper Ludvigsen, indsatsleder, Nordjyllands Beredskab

Indsatslederen vurderer, at ilden i naturområdet opstod som følge af gløder fra et bål på en bålplads ved et sommerhus i nærheden.

Beboere fra sommerhuset var selv gået i gang med at sprøjte vand fra en haveslange i håb om at holde ilden i skak - væk fra sommerhuset.

Nordjyllands Beredskab pointerer, at man skal være varsom med ild i det fri i denne tid, for mange steder er naturen meget tør.

- Vi er i en periode, hvor man altid skal være forsigtig, siger Jesper Ludvigsen.

Han påpeger, at nyt og grønt græs endnu ikke er spiret frem. Til gengæld er der masser af tørt græs og anden tør bevoksning på grund af blæst og ingen regn de seneste dage.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.