Rovdyr

Betty vil have ulven fjernet fra Vendsyssel: - Det er et toprovdyr, der truer borgernes sikkerhed

Betty Steglich-Petersen fra Jerup fortsætter sin kamp mod ulven og vil have sagen behandlet i et politisk udvalg

Betty Steglich-Petersen mener, at det også er en kommunal opgave at fjerne ulven fra Vendsyssel. Foto: Kim Dahl Hansen

Betty Steglich-Petersen mener, at det også er en kommunal opgave at fjerne ulven fra Vendsyssel. Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Betty Steglich-Petersen fra Jerup er, som tidligere nævnt i NORDJYSKE, en indædt modstander af den ulv, som mange mener strejfer rundt i Vendsyssel.

Hun er kredsrepræsentant for Friluftrådet, og via denne post har Betty Steglich-Petersen fået mange henvendelser fra blandt andre lystfiskere, cyklister, ryttere, vandrere og spejdere, som føler sig utrygge over at færdes i naturen.

Derfor har hun anmodet om at få sagen i Det Grønne Råd i Frederikshavn Kommune, som er et rådgivende forum for byrådet vedrørende administration og planlægning inden for natur, miljø og friluftsliv.

Rådets formand er byrådsmedlem Peter Nielsen (K).

- Vi diskuterede sagen og ulven, men jeg må konstatere, at vi som kommune ikke er myndighed her. Det er staten. Nu må vi så se, om sagen skal behandles i kommunens plan- og miljøudvalg, siger Peter Nielsen.

Betty Steglich-Petersen mener, at Frederikshavn Kommune nærmest har en pligt til at henstille til miljøministeren om at fjerne ulven fra kommunen, og næste skridt er plan- og miljøudvalget.

- Plan- og miljøudvalget må antages at have pligt til at forholde sig, påse, påtale og regulere forhold, som har betydning for infrastruktur. Hvad enten det handler om forsyningssikkerhed, trafik, naturbeskyttelse eller badevandskvalitet - og dermed også et toprovdyr, der truer borgernes sikkerhed og velfærd, skriver Betty Steglich-Petersen i sin indstilling til Det Grønne Råd og til plan- og miljøudvalget.

Ulven har delt Danmark i to lejre.

Tilhængere af ulve i Danmark mener for eksempel, at ulven er det ultimative symbol på rigtig vild natur, og at den vil udfylde en vigtig rolle i den danske natur.

Naturhistorisk Museum i Aarhus har siden ulvens genindvandring i Danmark i 2012 overvåget, indsamlet og opbevaret DNA-prøver, fotos, ekskrementer og øjenvidneberetninger af mulige ulveobservationer.

Det hele er blevet samlet i den nationale ulvedatabase, LUPUS, der administreres af Naturhistorisk Museum Aarhus.

Ulveatlas.dk udspringer af den nationale ulvedatabase, og her kan du læse mere om ulvens færden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst