Borgerservice og biblioteker er igen åbne - men disse arrangementer er stadig aflyst

Nu kan du igen komme på biblioteket og på jobcentret - men de kulturelle arrangementer og besøg på plejehjem må du undvære

Socialdemokratiets borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen, ses her med mundbind på. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Socialdemokratiets borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen, ses her med mundbind på. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

FREDERIKSHAVN:Nordjylland genåbner i disse dage, efter at de særlige coronarestriktioner bliver fjernet. Det betyder, at rådhusene i Frederikshavn Kommune genåbner for borgerbetjening. Også bibliotekerne og jobcentret genåbnes, men til trods for lempede restriktioner er der stadig coronarestriktioner rundt omkring i kommunen. Det skriver Frederikshavn Kommune i en pressemeddelelse.

- Det bliver nu muligt for flere af vores medarbejdere at vende tilbage til deres fysiske arbejdsplads, men vi opretholder opfordringen til, at de, der uhindret kan arbejde hjemme, skal arbejde hjemme. Det gør vi for at være med til at bryde smittekæderne i kommunen, forklarer Mikael Jentsch, kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune.

Borgerservice og biblioteker er dermed atter åbne for offentligheden, men kulturarrangementer er stadig aflyst, indtil videre frem til og med 1. januar.

Besøgspåbud på plejecentre opretholdes

Den 23. oktober udstedte Styrelsen for Patientsikkerhed et besøgsforbud plejecentrene i Frederikshavn Kommune. Det påbud gælder fortsat, indtil Styrelsen for Patientsikkerhed trækker det tilbage.

- Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der vurderer, hvornår der kan lempes på besøgsforbuddet. Det er en sundhedsfaglig vurdering, som de træffer, siger Mikael Jentsch.

Besøgsforbuddet indebærer, at beboerne på plejecentrene må have en fast pårørende, der kan besøge dem på plejecentret. Det er også mulighed for besøg ved kritiske situationer – kontakt plejecenterlederen, hvis du er i tvivl.

Landsdækkende retningslinjer gælder stadig

Selvom de skærpede restriktioner i Frederikshavn Kommuner er lempede, gælder samme regler og begrænsninger som i resten af Danmark stadig.

Det vil sige, at man må ikke mødes mere end 10, at man stadig skal holde afstand, at man skal opretholde en god hygiejne – herunder afspritning – og at man skal blive hjemme og helst lade sig teste ved det mindste tegn på sygdom.

- Massetestindsatsen i Nordjylland er stadig i fuld gang, og selvom hovedindsatsen er rykket videre til andre af de syv kommuner, anbefaler vi stadig, at man lader sig teste, hvis man endnu ikke har gjort det. Man kan blive testet i Frederikshavn Kommune tre gange om ugen, eller man kan lade sig teste i en af de andre kommuner, hvis testtiderne ikke passer ind i ens skema, siger Mikael Jentsch.

Du kan bestille tid til test på www.coronaprover.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.