Lokal Bed and Breakfast i flammer: Brandfolk måtte bede om assistance

Nordjyllands Beredskab er rykket ud til en brand i det karakteristiske blå hus på Skagensvej

Nordjyllands Beredskab er i gang med slukningsarbejdet. Foto: Peter Jørgensen

Nordjyllands Beredskab er i gang med slukningsarbejdet. Foto: Peter Jørgensen

JERUP:Klokken lidt over 12 fik Nordjyllands Beredskab meldinger om, at der var udbrudt brand hos Jerup Bed and Breakfast på Skagensvej i Jerup - det der tidligere hed "Den bette kro".

Brandvæsnet fra Aalbæk fik øjeblikkelig assistance fra Frederikshavn, og da brandfolkene nåede frem kom der kraftig røg ud af udluftningskanaler på taget af bygningen.

- Branden er startet i køkkenet - der er total udbrændt. Via udluftningen ved emhætten har ilden så bredt sig til etageadskillelsen, hvor der er hulrum, og til første sal, der er kraftigt beskadiget, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Bo Isaksen.

Undersøgt for overnattende gæster

Da der var meldinger om, at der havde været overnattende gæster, blev der også sendt ambulance og paramediciner afsted til Jerup.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Det første vi gør på stedet er, at sende røgdykkere ind, der undersøger huset, men vi kan heldigvis konstaterer, at ingen er i huset og ingen personer er kommet tilskade. Og så begynder selve slukningsarbejdet, siger Bo Isaksen.

Det var ejeren af Jerup Bed and Breakfast, selv, der anmeldte branden.

- Hvordan den er begyndt, er et arbejde for politiet at finde ud af, siger indsatslederen.

I gang med efterslukning

Brandvæsnet fra Aalbæk og Frederikshavn fik yderligere assistance af en tankvogn fra Sindal, så der var været 12 mand beskæftiget med at slukke branden.

- Ilden i hulrummene i adskillelsen mellem køkkenet og første sal har taget lidt tid at få styr på, men vi er nu i gang med efterslukningen og sender folkene hjem, som de bliver færdige til, siger indsatslederen lidt efter klokken 15.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden