Danish Crown sikrer sig mod brand

Nyt anlæg giver hurtigt visuelt overblik, der betyder at man kan sætte ind langt hurtigere end tidligere

Danish Crown har installeret et nyt detektoranlæg, der giver hurtigt visuelt overblik, der betyder at man kan sætte ind mod brand langt hurtigere end tidligere. Arkivfoto: Bente Poder

Danish Crown har installeret et nyt detektoranlæg, der giver hurtigt visuelt overblik, der betyder at man kan sætte ind mod brand langt hurtigere end tidligere. Arkivfoto: Bente Poder

SÆBY:På Danish Crown i Sæby har man gennem de seneste ti måneder arbejdet på at installere et helt nyt fuldautomatisk brandalarmeringsanlæg.

Målet er at højne brandsikkerheden på arbejdspladsen, hvor omtrent 770 ansatte har deres daglige gang.

Nu har man netop lagt sidste hånd på projektet i Sæby, som er et i en række af projekter på flere andre Danish Crown lokationer.

- Der sker hele tiden fornyelse inden for brand og sikring, og derfor er vi gået i gang med at udskifte brandalarmeringsanlægget, så vores branddetektering er helt up-to-date. Det gør vi naturligvis for at højne brandsikkerheden, mens vi desuden også gerne vil mindske driftsstop og fejlalarmer, siger Flemming Damholt, som er Global Fire Safety and Security Officer i Danish Crown.

Det er CBRE Intego, som er knyttet op på projektet. Firmaet har et stort kendskab til slagterierne og de forhold, som er til stede her – og som skal tages højde for, hvis en branddetektering skal fungere optimalt.

- Der er 6.000 kvadratmeter at holde øje med, og hvis en brand opstår, skal der hurtigt reageres. Derfor har vi leveret en visuel løsning til vores skærme og tablets, hvor medarbejderne i realtid kan se de forskellige områder – og således hurtigt kan få et overblik, når en alarm går.

- Det betyder, at de ikke først skal hen til stedet, og det kan have afgørende betydning. Løsningen kan medarbejderne endda også tilgå, selvom de ikke er på fabrikken, og ikke mindst er det uundværligt, hvis beredskabet skulle komme ud til en brand, idet de også kan bruge overblikket til at vurdere branden og sætte ind de rigtige steder, forklarer Rune Tuxen Aagaard, der er konceptansvarlig for brand hos CBRE Intego.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.