Der er penge til at tre lokalhistoriske arkiver alligevel overlever

De lokalhistoriske arkiver forbliver i Skagen, Sæby og Frederikshavn

 Henrik Gjøde Nielsen, direktør på Nordjyllands Kystmuseum ville først lukke de lokalhistoriske arkiver, men så fik han en ny forhandling med kommunen om besparelserne. <i>Arkivfoto: Kim Dahl Hansen</i>

 Henrik Gjøde Nielsen, direktør på Nordjyllands Kystmuseum ville først lukke de lokalhistoriske arkiver, men så fik han en ny forhandling med kommunen om besparelserne. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Det bliver også fremover muligt for borgerne at besøge til tre lokalhistoriske arkiver i Tinghuset i Skagen, Clasens gård i Sæby og på Bangsbo i Frederikshavn. De tre arkiver var ellers lukningstruede i forbindelse med, at kystmuseet stod til at skulle finde en million kroner i besparelser.

Det oplyser direktør på Nordjyllands Kystmuseum Henrik Gjøde Nielsen i en pressemeddelelse. 

- I forbindelse med gennemførelsen af Frederikshavns Kommunes reduktion af kommunens tilskud til Nordjyllands Kystmuseum, har det i samarbejde med forvaltningen ved kommunen vist sig, at reduktionen gennemføres på en måde, der giver et vist økonomisk frirum, forklarer Henrik Gjøde Nielsen.

Han fortsætter: - Dette frirum udnyttes nu af museet til at tage de lokalhistoriske arkiver i Tinghuset i Skagen, på Bangsbo i Frederikshavn og i Clasens Gård i Sæby ud af spareplanen, dog således, at en fuldtids arkivarstilling ved arkivet på Bangsbo reduceres til en deltidsstilling. Derved bevares borgernes adgang til arkivalierne på de tre lokationer i Skagen, på Bangsbo og i Sæby.

Tinghuset i Skagen skal ikke afhændes men fortsætter som lokalhistorisk arkiv. <i>Foto: Nordjyllands Kystmuseum.</i>

Tinghuset i Skagen skal ikke afhændes men fortsætter som lokalhistorisk arkiv. Foto: Nordjyllands Kystmuseum.

Direktøren siger, at museet naturligvis er  opmærksom på den debat, som beslutningen i konsekvens af besparelserne medførte. Det skal i den sammenhæng understreges, at Nordjyllands Kystmuseum er et af de efterhånden få museer i Danmark, der har opretholdt arkivdriften. Ved adskillige museer har man i de forløbne år udskilt arkiver, men ved Kystmuseet har vi holdt fast på dem, og der er en stor glæde at konstatere, at vi fortsat kan gøre det i kraft af den måde, hvorpå den kommunale budgetreduktion gennemføres.

- Tilbage står fortsat de resterende dele af den tidligere udmeldte spareplan. Der skal stadig findes godt 650.000 kr. i driften, oplyser direktør og forskningschef Henrik Gjøde Nielsen, Nordjyllands Kystmuseum.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.