Det gemte - og glemte - batteri: Kom på guidet tur i klitplantage

Tag med Kystmuseet på en spændende tidsrejse i Bunken Klitplantage

Bunken Klitplantage gemmer på mange ting. Nu kan du komme på en guidet tur i området. Foto: Nordjyllands Kystmuseum

Bunken Klitplantage gemmer på mange ting. Nu kan du komme på en guidet tur i området. Foto: Nordjyllands Kystmuseum

Har du hørt om Det Fattige Batteri i Bunken Klitplantage? Det er der ikke mange, som har, og derfor tilbyder Nordjyllands Kystmuseum nu en spændende guidet tur, hvor formidler Kenneth Kristensen fortæller om det gemte og glemte batteri fra den tyske besættelse.

De kommende to lørdage tilbyder Nordjyllands Kystmuseum en ny guidet tur, hvor du kan opleve det glemte kystbatteri i Bunken Klitplantage. Batteriet blev anlagt sent i krigen i en tid hvor den tyske besættelsesmagt havde problemer med levering af beton, hvorfor bunkerne blev udført i meget lette udgaver og dermed fik navnet: det fattige batteri.

I klitplantagen mellem nåletræer og klitter kan man stadig finde stillingerne, hvor tyskerne beskyttede de to nærliggende kystlinjer med danske kanoner, som de havde ”lånt”.

Tag med Kystmuseets formidler Kenneth Kristensen ud i Bunken Klitplantage og hør den fascinerende historie om Det Fattige Batteri, som er ukendt for mange. Det er et unikt stykke natur med betonanlæg, som skal opleves.

Den guidede tur starter kl. 14:00 og varer en time, og undervejs går deltagerne ca. 2-3 kilometer. Så de fleste kan være med. Pris for voksne kr. 150 og kr. 50 for børn.

Lyder det som noget for dig, så se mere og køb billet på kystmuseet.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.